Meghosszabbított futamidő

Meghosszabbított futamidő

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

10 év lehet a 2003-as fagy- és aszálykár mérséklésére felvett hitelek futamideje
Meghosszabbított futamidő
- Az eredeti 5 évről 10 évre hosszabbíthatók azoknak a mezőgazdasági termelőknek a hitelei, akik azt a 2003-as fagy- és aszálykár mérséklésére vették fel.
    A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, a Magyar Közlönyben megjelent rendelete szerint a futamidő meghosszabbítást azok kérhetik, akiknek a káruk 2003-ban 20-30 százalék között volt és kedvezőtlen térségben gazdálkodnak, illetve minden megkötés nélkül azok a termelők, akiknek a kára elérte, vagy meghaladta a 30 százalékot.
    Az ügyintézés menete a következő: május 10-ig igazolást kell kérni a kár mértékéről, illetve a kedvezőtlen térségben történő gazdálkodásról az illetékes megyei földművelési hivatalban. A hivatal május 15-ig kiadja az igazolást, amit csatolni kell a május 20-ig a hitelt folyósító bankhoz eljuttatandó, futamidő hosszabbító kérelemhez. A módosított szerződést június 30-ig kell megkötnie a banknak és a termelőnek.
Hirdetés
    Az új futamidő az eredeti szerződéskötéstől számított 10 év lesz. A bank a hosszabbításért az üzletszabályzatában szereplő díjat számíthatja fel. A bank új éves törlesztő részletet állapít meg. Ha a termelő az idén már fizetett, akkor a törlesztés tőke részét be kell számítani az új törlesztő részlet tőke részébe.
 

Forrás: MTI

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

ökológia (környezettan)

általában az élő szervezetek és a környezetük kölcsönhatásaival, konkrétan a... Tovább

fajtaazonosság

a szaporítóanyag egyik —>értékmérő tulajdonsága; azt fejezi ki, hogy a fajtára... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 136

Átlagos értékelés: 5.0