A kormány a Vidékfejlesztési Minisztérium kérésére tölti fel a most 4,4 milliárd forintot tartalmazó Kárenyhítési Alapot.

Feltölti a kormány a kárenyhítési alapot!

O. Horváth György
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A kormány mai ülésén dönthet arról, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium kérésére mekkora összeggel tölti fel a most 4,4 milliárd forintot tartalmazó Kárenyhítési Alapot. Változik a tejágazat támogatása is. Erről Czerván György államtitkár beszélt egy agrárfórumon. Hozzátette, hogy a tejtermelők támogatási szerkezetének átalakításáról is döntés születhet, ennek lényege, hogy nem literre, hanem az állatokra alapul majd.
Feltölti a kormány a kárenyhítési alapot!
Czerván György a Baki Agrocentrum Kft. által szervezett agrárgazdasági napon a mezőgazdaság idei helyzetéről és lehetőségeiről tartott előadásában szólt arról, hogy a 4,5 millió hektár magyarországi szántóterületből 310 ezer hektár van most belvíz alatt, további 740 ezer hektár pedig károsan átnedvesedett területnek számít – írta az MTI.

A jelenlegi rendszer problémái miatt - most az alapban 4,4 milliárd van, szemben a 150-180 milliárdos tavalyi kárral - egy teljesen új kárenyhítési rendszert kívánnak kidolgozni, ami ősszel kerülhet a parlament elé és jövőre léphet életbe. Ahogy arról a Szabad Föld Online a múlt héten beszámolt, már szerdán döntés születhet arról, hogy a kormány mennyivel növeli meg a jelenleg a kárenyhítési alapban lévő összeget, az emelés mértékéről azonban az államtitkár előzetesen nem kívánt beszélni.

Hozzátette, hogy a tejtermelők támogatási szerkezetének átalakításáról is döntés születhet, ennek lényege, hogy nem literre, hanem az állatokra alapul majd. Az erre a célra fordítható mintegy 15 milliárd forint uniós támogatáshoz 5 év alatt a kormány háromszor 9 milliárd forintot társít.

Czerván György megjegyezte, hogy kifejezetten a gazdálkodók részére a tervek szerint már áprilistól elindítanák az Agrár Széchenyi Kártya Programot, ami folyószámla- és forgóeszköz hitellel segítene minden gazdálkodót. Az idei agrárköltségvetésről szólva kitért arra, hogy a tavalyi 463 milliárddal szemben közel 593 milliárd forint az idei agrár- és vidékfejlesztési támogatások összege uniós és hazai forrásból.
Hirdetés

O. Horváth György

Szabad Föld
Hirdetés

Forrás: www.eu-info.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Traktor turbósító

Turbófeltöltő traktorba való utólagos beépítése esetére komplett készletek... Tovább

Liprima (WRG 184)

Õszi káposztarepce Cél: olajipari Leírás:Levelein a karéjok száma közepesnél több,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés