Felszámolják a Herz szalámigyárat

Hirdetés

Felszámolják a Herz szalámigyárat

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Jogerőre emelkedett a Herz Szalámigyár Zrt. elleni felszámolási kérelem, ezzel megkezdődik egy több mint 120 éves múlttal rendelkező húsipari vállalat felszámolása. Jámbor János, a társaság többségi tulajdonosa kijelentette: mind a hitelező bankkal, mind a beszállítókkal egyezségre törekszik, annak érdekében, hogy a Herz szalámit újból gyárthassák.
Felszámolják a Herz szalámigyárat

"Több hazai és nemzetközi példa bizonyította már, hogy egy felszámolásnak lehet pozitív kimenetele" - tette hozzá az üzletember az origo. hu írása szerint..

A finanszírozó bank úgy kaphatja vissza folyósított hiteleinek nagy részét, ha a Herz képes lesz folyamatos árbevételt termelő vállalatként működni. A beszállítók pedig megrendeléshez juthatnak a jövőben is, ha most lemondanak bevételeik egy részéről, ezzel segítve vissza a Herzet a termelésbe. Nem utolsósorban megtarthatná állását a gyár 350 dolgozója - fogalmazott Jámbor János.

Hirdetés

 

Téliszalámi sikerei


A cég leghíresebb terméke a közelmúltban komoly sikert ért el: az Európai Unió illetékes bizottsága a védett földrajzi jelzésű termékek közé sorolta a Budapesti téliszalámit, azaz a magyar piacon Herz szalámiként ismert termék védettséget kapott. A magyar termék egy lengyel sajtféleséggel és egy ugyancsak lengyel kekszfajtával együtt került fel a listára, amely összesen 800 tradicionális árut számlál

Hirdetés


Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke szerint nem kell tartani a márkanév eltűnésétől „arra azonban vigyázni kellene, hogy az ismert húsipari márkák ne kerüljenek külföldi kézbe. Jó lenne ugyanis elkerülni, hogy a Boci csokihoz, a Piros mogyoróshoz, vagy a Sport szelethez hasonlóan a Herz szalámik is cseh vagy szlovák üzemekből kerüljenek a magyarországi boltok pultjaira."

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

48/2006. (VI. 22.) FVM rendelet

az egységes területalapú támogatási rendszer alapján támogatásra jogosult mezõgazdasági... Tovább

kockázat

a mezőgazdasági termelés folyamán előre nem ismerhető, bizonytalansági tényező, amely az... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.