Megnyílt a Farmer Expo

Megnyílt a Farmer Expo

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az agráriumban is jelentkező negatív folyamatok enyhítése érdekében a szakma összefogására szólított fel Gráf József, földművelésügyi és vidék- fejlesztési miniszter szerdán Debrecenben a Farmer-expo megnyitóján. Gráf József bejelentette: komolyan foglalkoznak azzal, hogy jövőre a legnagyobb mezőgazdasági szakkiállítást, az OMÉK-ot ne Budapesten, hanem vidéken rendezzék
Megnyílt a Farmer Expo

Miután egész Európában és Magyarországon is csökken a fogyasztás, a világban pedig jó termések vannak mind a nyári növényekből, mind várhatóan kukoricából, hazánk kitörési pontja a magas minőségű termékek előállítása és a fejlesztés lehet - hangsúlyozta a tárcavezető.

Elmondta: újra megnyitották a mezőgazdaságigép-támogatási keretet és még ősszel megnyílik az állattenyésztési támogatás, s 2-3 év múlva, ha befejeződik a fejlesztés, a magyar állattenyésztés Európa egyik legkorszerűbb és leghatékonyabb ágazata lesz.
A földművelésügyi miniszter szólt arról, hogy a mezőgazdasági alapanyag-termelés adja a nemzeti össztermék (GDP) 4,5-5 százalékát, de a vetőmagtermelést, a növényvédőszer- és műtrágyagyártást, a gépforgalmazást és élelmiszeripart is tekintve a GDP 13-15 százalékát jelenti az agrárbiznisz.
Magyarországon 190 ezer agrárvállalkozás van, de 2,5-3 millió ember vesz részt valamilyen módon az agrártermékek előállításában - tette hozzá Gráf József.
Gráf József bejelentette: komolyan foglalkoznak azzal, hogy jövőre a legnagyobb mezőgazdasági szakkiállítást, az OMÉK-ot ne Budapesten, hanem vidéken rendezzék, s helyszínként erre jó esélye van a Farmer-expót immár 18. alkalommal megrendező Debrecennek.
A 18. debreceni Farmer-expo megnyitóján átadták az idei díjakat. A vásár Termék Nagydíját az Agroker Holding Zrt., a Hortico kertészeti vásár Termék Nagydíját az Árpád Agrár Zrt. kapta.
Az idei debreceni mezőgazdasági expón több mint 300 kiállító vesz részt, s a bemutatókhoz kapcsolódva számos szakmai fórumot is tartanak az egyetemi agrárcentrumban.
A hazai termékek népszerűsítésére a vásári területen mangalica utcát is kialakítottak, a tejcsárdában pedig termelői tejet kóstolhatnak a látogatók.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

kazalmetsző (szénavágó)

Y alakúan kiképzett nyeles kéziszerszám: a kazalban tárolt szénafélék adagolására,... Tovább

napperzselés (napégés)

a tűző nap hatására bekövetkező károsodás a növényeken. Termesztett növényeink... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés