A FAO megújult statisztikai rendszere

A FAO megújult statisztikai rendszere

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Több, mint 10 év után került sor a FAO statisztikai rendszerének (FAOSTAT) teljes megújítására. Az új rendszer beindítása kapcsán a FAO sajtóközleményt jelentetett meg, amelynek főbb elemei az alábbiak.
A FAO megújult statisztikai rendszere, mezőgazdasági termelés, FAOSTAT, mezőgazdaság

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A technológia gyors fejlődése, a felhasználói igények változása tette szükségessé a rendszer felülvizsgálatát és megújítását. Az új statisztikai rendszer integrált adatbázisa, kiegészülve a szatellit-adatbázissal, kiterjed a mezőgazdaság teljes területére. A tematikus adatbázisok felölelik a mezőgazdasági termelést és erőforrásait, az élelmiszer-fogyasztást, a kereskedelmet és az árakat egyaránt.
 
A korszerűsített, megújult FAOSTAT hozzáférhető a felhasználók számára a http://faostat.fao.org/Default.aspx honlapon. Fejlesztés alatt áll továbbá az adatok alapján az egyes országok nemzeti verziója, az ún. "Countrystat", amely biztosítja majd a nemzeti és a nemzetközi adatbázisok közötti kétirányú átjárhatóságot.
 
A FAOSTAT a világ legnagyobb és legátfogóbb mezőgazdasági adatbázisa, a több, mint 1 milliárd adatából 40 millió évente frissítésre kerül. A jelenlegi FAOSTAT adatbázisa 200 országra terjed ki, 15 éves időszakot fog át, és több, mint 200 mezőgazdasági termékre és erőforrásra vonatkozóan tartalmaz adatokat.
 
A FAOSTAT honlapját naponta több, mint tízezren keresik fel. Ezzel, valamint az évi  mintegy 10 millió letöltéssel a FAOSTAT látogatottsága az elmúlt 5 év során 20-szorosára nőtt a FAO statisztikai osztálya vezetőjének nyilatkozata szerint.

Hirdetés

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Hirdetés

Forrás: www.fvm.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

explóziós mechanizmus

növények spóráinak, virágporának (pollen), magvainak a kiszóródása, ill. elterjesztése.... Tovább

talaj kémhatása

a —>talajoldat savas v. lúgos volta, az oldatban levő H+- és OH_-ionok mennyiségétől... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés