Milliárdokat utaltak haza tavaly az EU-ban dolgozók

Hirdetés

Milliárdokat utaltak haza tavaly az EU-ban dolgozók

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Tavaly mintegy 26 milliárd eurót utaltak haza az EU-ból a nem hazájukban dolgozó uniós polgárok, illetve azok, akik külső országokból vállaltak munkát az unióban.
Tavaly mintegy 26 milliárd eurót utaltak haza az EU-ból a nem hazájukban dolgozó uniós polgárok, illetve azok, akik külső országokból vállaltak munkát az unióban

2005-ben ez a szám csak 23 milliárd euró volt - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat. Tavaly az EU-n belüli átutalások csak 6,8 milliárd eurót tettek ki, - a teljes összegnek csak mintegy negyedét - míg az unión kívüliek 19,2 milliárd eurót. Ez az arány 2005-ben is hasonló volt a belső és külső utalások között. Leginkább a fejlett uniós államokból - így Németországból, Franciaországból, Nagy-Britanniából, Olaszországból és Spanyolországból - tudtak pénzt hazaküldeni a munkavállalók az unión belülről, vagy kívülről.

Hirdetés

Ezzel szemben külső országokban dolgozó uniós munkavállalók csak 9 milliárd eurót utaltak haza tavaly.

A nem uniós európai országok 5 milliárd euróval, az észak-afrikai államok 4,4 milliárd euróval, a Szaharán túli afrikai országok 3,2 milliárd euróval, a latin-amerikaiak 2,8 milliárd euróval, míg az ázsiaiak 2,4 milliárd euróval részesültek az unión kívülre küldött átutalásokból.

Forrás: MTI, HR portal

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

degradáció

különböző természetes rendszerek, —>társulások, —>biocönózisok,... Tovább

borjúnevelés épületei

mindazok a létesítmények, amelyek megfelelnek a borjak egészséges tartási és nevelési... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.