A versenyképességet is növelő új kereskedelmi stratégiát hirdetett az EU

A versenyképességet is növelő új kereskedelmi stratégiát hirdetett az EU

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Új európai uniós kereskedelmi stratégiát jelentett be az Európai Bizottság, amelynek lényege kétoldalú nemzetközi egyezmények révén határozottabban segíteni az európai cégek versenyképességét, elutasítva az unión belüli nemzeti protekcionizmust. Peter Mandelson kereskedelmi felelős brüsszeli sajtótájékoztatóján kijelentette: az új politika lényege egyértelmű, unión belül elvetni a protekcionizmust, kifelé pedig nagyobb nyitást és piaci aktivitást mutatni. Utóbbit Brüsszel egyszerre képzeli el a nemzetközi kereskedelmi egyeztetések folytatásában, illetve kétoldalú (szabad)kereskedelmi egyezmények kidolgozásában.
A versenyképességet is növelő új kereskedelmi stratégiát hirdetett az EU, Európai Bizottság, protekcionizmus, nemzetközi kereskedelmi egyeztetés, EU-szabály, munkahely, jogvédő szervezet

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Az új stratégia részét képezi a szellemi tulajdon korszerűbb védelme, az állami piacokra jutás javítása, a dömpingellenes EU-szabályok felülvizsgálata, illetve a nem tarifális jellegű kereskedelmi akadályok további csökkentése.

Üzleti körök kedvezően fogadták az új elképzelést, amely szerintük Európában segíthet a gazdasági növekedés fokozásában és új munkahelyek teremtésében, nemzetközi szinten pedig a kereskedelmi akadályok további csökkentésében.

Hirdetés

Jogvédő szervezetek viszont arra hívták fel a figyelmet, hogy a nagyobb nyitással az unión kívüli szegény országok cégeinek még kisebb esélyük lesz felvenni a versenyt a nagy multinacionális vállalatokkal.

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: MTI

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

láz

a melegvérű állatok reakciója különféle, (ún. l.-keltő ingerekre (baktériumok és azok... Tovább

Gyomirtó Tiara + Gold

Tiara + Goal gyomirtó permetezőszerek ikercsomagolásban. Tankkombináció készítésére.... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés