A bioüzemanyag mellett érvel az EU energiaügyi biztosa, alternatív energia, szén, nukleáris energia, biotechnológia

A bioüzemanyag mellett érvel az EU energiaügyi biztosa

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az unió energiaügyi biztosa szerint, ha tovább emelkedik a nyersolaj világpiaci ára, egyre versenyképesebbé válik a bioüzemanyag. Andris Piebalgs szerint az EU-nak kevesebb energiát kell fogyasztania.
A bioüzemanyag mellett érvel az EU energiaügyi biztosa, alternatív energia, szén, nukleáris energia, biotechnológia

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Az alternatív energia akkor lesz Európában igazán választható versenytársa a nyersolajnak, ha olcsóbbá válik -  jelentette ki szerdán Andris Piebalgs, az EU energiaügyi biztosa. Ha hisszük azt, hogy maradnak, vagy akár még emelkednek is az energiaárak, akkor kezd igazán versenyképesnek tűnni a bioüzemanyag, tette hozzá. 

Hirdetés

- Ha azt akarjuk, hogy utóbbi piacot nyerjen, akkor le kell vinni a megújítható energiák és a bioüzemanyagok árát - fejtegette a biztos, megjegyezve, hogy az EU energiatermelésében 6 százalék a megújíthatók aránya, jóllehet a kitűzött cél 2010-re a 12 százalék. "Viharos gyorsaságú" fejlesztés kell e cél érdekében, és az EU a jövő év januárjára több javaslatot is előterjeszt majd ezen a területen. 

Piebalgs szerint az EU-nak kevesebb energiát kellene fogyasztania, miközben fokozza a megújíthatók felhasználását, és kutatja az új lehetőségeket, megoldásokat. Csökkenteni kell a széndioxid-kibocsátást a most felhasznált energiaforrásoknál, elsősorban is a szénnél - mondta, ugyanakkor megjegyezte, hogy nukleáris energia nélkül viszont nincs energetikai jövője az EU-nak, ahol a termelt villamos energia 32 százalékát az atom biztosítja. 

Hirdetés

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Magyarország.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

talajcsapda

az ->előrejelzés egyik eszköze. A ->talaj felszínén mozgó rovarok begyűjtésére... Tovább

borsókakór (ciszticerkózis, cysticercosis)

egyes galandférgek lárvaformájának, a borsókának (ciszticerkusznak) a köztigazdában való... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés