Szereti a meleget az eper

Hirdetés

Szereti a meleget az eper

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Már nem csak a hazai fóliást, de a szabadföldi epret is árulják. Ez utóbbinak jobb az íze, színe, zamata, no és olcsóbb is. Tolna megye legnagyobb szabadföldi epertermelője a faddi Venyige Szövetkezet. Bényi András, a szövetkezet elnöke elmondta, a tizedik szezont kezdték az idén. Eddig minden év tartogatott valamilyen meglepetést.
Szereti a meleget az eper
Két éve a fagy, tavaly a jégeső tizedelte meg a termést, idén viszont minden ideálisnak tűnik. Az eper szereti a meleget és ebből - az előrejelzés szerint - lesz a héten, jövő héten is bőven. Mivel nagyon jó híre van a faddi epernek, az ország másik végéből is eljönnek ide a felvásárlók. Jelenleg egy kilóért 650 forintot kérnek, de ígérik, a házi lekvárkészítés idejére, május utolsó napjaira már ennél is barátságosabb lesz az ár. A nagy meleg miatt az idén hamarabb érett be az olcsóbb szabadföldi eper, így rontva a fóliás értékesítési esélyeit. Dr. Lux Róbert, a Zöldség-Gyümölgy Terméktanács alelnöke elmondta, az idén országosan jó termésre számítanak és a keresletre sincs panasz. Az uniós piacon a jelenleginek a többszörösét is el tudnák adni, mert a magyar epernek jó a híre, az időjárásunknak köszönhetően sokkal zamatosabb, mint az olasz vagy a spanyol.
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

házinyúl (Oryctolagus cuniculus domesticus)

a nyúlfélék (Leporidae) családjába tartozik; őse az üregi nyúl, amelynek háziasítása az... Tovább

71/2006. (IX. 28.) FVM rendelet

a földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.