Leesett az első hó - Közeleg a tél?

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Leesett az első hó - Közeleg a tél?

Noha még csak október van, az időjárás már most eléggé megtréfál bennünket, ugyanis megérkezett a havazás az ország területére, nézzük a részleteket! 

Leesett az első hó - Közeleg a tél?

Az előrejelzéseknek megfelelően a Kékesen az esőt havas eső, havazás váltotta fel, így reggelre kifehéredett a legmagasabb hegycsúcsunk. 

Bár még csak október elején járunk, az időjárásunk inkább a novembert fogja idézni a következő napokban. A magasban a térségünkbe érkező egyre hidegebb, időnként fagypont alatti hőmérsékletű levegő miatt a jelenlegi számítások szerint előfordulhat az is a hét közepén, hogy az Északi-középhegység legmagasabb hegycsúcsain, de elsősorban a Kékesen átmenetileg havas eső, zápor is kialakuljon.

hirdetes

Havas eső, esetleg rövid ideig tartó teljes halmazállapot-váltás szerdáról csütörtökrevirradó éjjel fordulhat elő. Viszont tartósan megmaradó a csúcsok tetején sem várható, erre még várniuk kell a télimádóknak.

Forrás: időkép.hu

Leesett az első <a class="autolinkeles" title="hó" href="https://www.agraroldal.hu/ho-kifejezes.html">hó</a> - Közeleg a tél?

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes


allergia (túlérzékenység)

akkor alakul ki, ha a szervezetbe ismételten bejutott —>antigén és az ->ellenanyagok... Tovább

Nógrád Megyei Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Salgótarján Rákóczi út 180. 3100 Magyarország Telefon:... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek