Hirdetés

Elmarad az idei energianövény-támogatás

O. Horváth György
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Habár a régi rendeletek szerint már bő egy hete lehetne pályázni a megújuló energiaforrások között számon tartott energianövények telepítésére, azt az agrártárca elhalasztotta. A tárca megváltoztatta nemcsak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból létrehozott energiaültetvény- támogatási, hanem a kertészet korszerűsítési és öntözés- meliorizációs kérelmek benyújtási határidejét is.
Elmarad az idei energianövény-támogatás
Több agrártámogatás pályázatának határidejét is megváltoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium. Ez érinti például a lágy- és fásszárú energianövényekből álló ültetvények létesítésének támogatását is. Holott az az eddig hatályos szabályozás szerint már november első napjától igényelhető lett volna. Aki erre számított – és például már megrendelte a szaporítóanyagot, előkészítette a talajt stb. -, annak sem kell azonban mérgelődnie, ugyanis a VM új rendelete lehetővé teszi, hogy korábban is megkezdhetik – igaz csak saját felelősségükre - beruházásaikat az energiaültetvények tulajdonosai.

A tárca megváltoztatta nemcsak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból létrehozott energiaültetvény-támogatási, hanem a kertészetkorszerűsítési és öntözés-meliorizációs kérelmek benyújtási határidejét is.

Az energianövények esetében az új határidő ezentúl október 1. és november 15. lett, a kertészeti korszerűsítésre ezentúl március 1-31. között lehet beadni a pályázatokat, míg az öntözés és meliorizációs támogatásért május 1-31. között lehet jelentkezni.
Hirdetés

O. Horváth György

Magyar Hírlap

Forrás: www.eu-info.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

búza (Triticum L.)

a ->pázsitfüvek családjához tartozó nemzetség. A világon az 5.-től a 64. szélességi fokig... Tovább

bagócslárva-betegség

1. bőrbagócslárva-betegség: a bőrbagócsok v. vargalegyek (Hypoderma bovis) lárvái által... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.