Ellenőrzés egy budapesti piacon

Ellenőrzés egy budapesti piacon

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Négy mázsa húst és húskészítményt koboztak el és adtak át megsemmisítésre a pesterzsébeti piacon tartott ellenőrzést követően - tájékoztatta Hajós Ádám fővárosi főállatorvos a csütörtöki akcióról az MTI-t.
Ellenőrzés egy budapesti piacon, hús, húskészítmény, pesterzsébeti piac, engedély, áru, szennyezett hús, áruházlánc, törökbálinti cégt, termék, főállatorvos, ellenőrzés
Az ünnepek előtti célzott ellenőrzéseket november végén kezdték, ennek volt része a csütörtöki akció is. Altalában csak egy állatorvos végzi egyéb munkáival együtt az adott piacon az ellenőrzéseket, most hatan vettek részt az ellenőrzésben, valamint ketten a növény és talajvédelmi szolgálattól.
 
A négy mázsa húst, húskészítményt egyrészt azért kobozták el, mert romlott árut találtak, másrészt az árun nem szerepelt az eredetét igazoló felirat, vagy azt engedély nélkül csomagolták, ugyancsak az eredetre, a tárolásra vonatkozó információk feltüntetése nélkül. Találtak továbbá a pultra kihelyezett szennyezett húst is.
 
A szakember elmondta: a piac méretéhez képest sok a négy mázsa kifogásolható áru. A hat üzlet körülbelül 500 ezer forintnyi bírságra számíthat.
 
Ugyancsak csütörtökön ellenőrizték egy nagy áruházlánc soroksári egységét. Itt kedvezőbbek voltak a tapasztalatok - mondta Hajós Ádám.
 
Itt nem kellett árut lefoglalni, viszont 10-15 higiéniai kifogást jegyzőkönyveztek. Az elhíresült törökbálinti cégtől származó termékeket nem találtak a polcokon, azt az áruház elkülönítetten tárolja.
 
A főállatorvos elmondta figyelemmel kísérik, hogy mi lesz ezekkel az elkülönítetten tárolt termékekkel.
 
A jövő héten újabb két helyszínen tartanak ellenőrzési akciót - jegyezte meg a főállatorvos. 
Hirdetés

Forrás: FVM

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

granulátumszóró

vetőgéphez csatlakozó v. vetőgépbe beépített, önálló, ill. adapterként használt,... Tovább

lucerna növényvédelmi technológiája

a kártevők és kórokozók visszaszorítása végett telepítéskor megfelelő térbeli és... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés