Elkezdődött a karácsonyi lehalászás

Agroinform
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Megkezdték a tavak lehalászását, beindult a halvásárlási szezon. Drágább lesz idén karácsonykor a hal, mert az esős idő miatt drágább a haltáp is. A legkedveltebb magyar hal, a ponty 5-600 forintos kilónkénti áron kerül a boltokba idén, a harcsáért 1500-2000 forintot is elkérnek. A halastavak tulajdonosai november végétől a karácsonyra készülnek.
Elkezdődött a karácsonyi lehalászás
Rohamtempóban eresztik le a halastavak vizét országszerte és szállítják teleltetni a pontyokat, harcsákat csukákat és keszegeket. Egy közepes halastóból ilyenkor egy hét alatt, megközelítőleg 100-150 tonna halat emelnek ki és telepítenek át teleltetésre. Azt ígérik, hogy halból nem lesz hiány, viszont drágábban juthatunk hozzá a hazai fajtákhoz.
A kifogott halakat a karácsony előtti rohamra tartalékolják, egy részük külföldre kerül, Ausztriába, Szlovéniába és Lengyelországba, ugyanis a környező országokban, - nem úgy, mint nálunk- alapélelmiszernek számít a hal. Itthon egyre csökken a fogyasztás, ráadásul idén az árvizek és az esős időjárás sem kedvezett a haltermelésnek.

Csaknem 20 százalékos visszaesés várható az ünnepi halpiacon, ennyivel kevesebb igény lesz a halra. Sokan az angolszász hatás miatt pulyka húsra térnek át a karácsonyi menü megtervezésénél. Azoknak, akik megmaradnak a hagyományos halételek mellett, a gazdák megígérték: mindenkinek jut ponty a karácsonyi halászlébe. (horgasz.hu)
Hirdetés

Agroinform

Forrás: www.eu-info.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Gyári felújított turbófeltöltő

A gyári felújított turbófeltöltőket a turbófeltöltő gyárak maguk újítják fel és a... Tovább

élelmezés-egészségügyi várakozási idő

az az időtartam napokban, amelynek az utolsó növényvédelmi kezelés és a betakarítás... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés