Még januárban indul az életjáradék-program

Még januárban indul az életjáradék-program

Hirdetés

Január végéig újra beindítják a földért életjáradékot programot, amiről lényegében megállapodás született Gőgös Zoltánnak, az agrártárca államtitkárának a vagyonkezelővel folytatott legutóbbi tárgyalásán. Az államtitkár - utalva arra, hogy január közepéig vezető nélkül működik a Nemzeti Földalap - azt hangsúlyozta, hogy a földvagyonkezelés folyamata nem állhat le.
Még januárban indul az életjáradék-program

Január végéig újra beindítják a földért életjáradékot programot, amiről lényegében megállapodás született Gőgös Zoltánnak, az agrártárca államtitkárának a vagyonkezelővel folytatott tárgyalásán. Erről Gőgös Zoltán a Népszabadság újságírójának azt mondta: "a földért életjáradék programok ügyében döntés született: ki kell írni a pályázatokat, miként a már kiírt állami földhaszonbérleti és értékesítési ajánlatok esetében sem késlekedhet az állam".

Hirdetés

Az államtitkár - utalva arra, hogy január közepéig vezető nélkül működik a Nemzeti Földalap - azt hangsúlyozta, hogy a földvagyonkezelés folyamata nem állhat le, hiszen az ebből származó bevétel fedezi a már megkötött földért életjáradék szerződések kifizetését. Ugyanakkor veszélybe kerülhet életképes gazdaságok működése a lejáró földhaszonbérleti szerződések miatt. Az államtitkár hozzátette: szeretnék gyorsítani az 50 hektár alatti területek értékesítését.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

vagyonbiztosítás

az előre nem számítható, váratlan káresemény anyagi következményeket meghatározott... Tovább

exszikkózis (exsiccosis)

az állati szervezet kiszáradása a vízfelvétel hiánya v. a nagyfokú vízvesztés (hányás,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.