A gazdaság élénkülését jelzi a vállalati fúziós, felvásárlási piac

Élénkülő gazdaságunk

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Budapest, 2011. június 1., szerda (MTI) - A magyar gazdaság élénkülését jelzi a vállalati fúziós és felvásárlási piac, az Allen & Overy ügyvédi iroda szakértői úgy vélik, hogy a válság elmúltával lassan újraindul a cégeladási aktivitás - közölte az ügyvédi iroda budapesti részlege az MTI-vel szerdán.
A gazdaság élénkülését jelzi a piac
Az Allen & Overy szerint a tavaly Magyarországon bevezetett banki és szektorális különadók nem növelik a befektetési étvágyat, ugyanakkor eddig nem érződött negatív hatás ezek miatt a fúziós és akvizíciós piacon. Az emelkedő olaj- és élelmiszerárak befektetésekhez és növekedéshez vezethetnek a kapcsolódó területeken, így például az agrár-jellegű befektetések is érzékelhetően erősödnek a hazai piacon - olvasható a közleményben.
Magyarországon a fúziós és akvizíciós tranzakciók értéke tavaly 29 százalékkal 3,2 milliárd dollárra csökkent. Az akvizíciós finanszírozási forrásokhoz való hozzájutás szempontjából azonban máris érzékelhető az élénkülés - vélte az iroda.

Hirdetés

A gazdaság élénkülését jelzi a vállalati fúziós, felvásárlási piac

Hirdetés



Az idén a globális vállalati fúziós és akvizíciós piacon az előző évi - a felvásárlások összértékét tekintve - több mint 20 százalékos növekedést követően további lendületes, akár 25-30 százalékos bővülés is bekövetkezhet. 2011-ben elsősorban a pénzügyi szolgáltatások, a telekommunikáció és a megújuló energia szektorokban számít a befektetések jelentős élénkülésére az Allen & Overy.
Úgy vélik, hogy a vállalatfelvásárlási és fúziós piac az Egyesült Államokban látható növekedése már a kelet-közép-európai régióban is érezhető. Kelet-Közép-Európában jelenleg a lengyel piac mutatja a legnagyobb aktivitást, de a többi országban is egy-egy nagyobb ügyértékű tranzakció mellett számos kisebb ügylet van folyamatban, így a régiós fúziós és akvizíciós piac kezd magára találni.

Forrás: www.mti.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

bögölyök (Tabanidae)

a ->rovarok osztályának, a kétszárnyúak (Diptera) rendjének egyik családja. Melegkedvelő,... Tovább

sztrichninmérgezés

Az állatokban izgatottság, fokozott reflexingerlékenység, görcsök kialakulásával és gyors... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés