Sikeres volt az első teljesen elektronikus agrárkérelem-benyújtási időszak

Sikeres volt az első teljesen elektronikus agrárkérelem-benyújtási időszak

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Sikeresen lezárult az első teljesen elektronikus kérelembenyújtási időszak, amely során a termelők kötelezően csak elektronikus módon adhatták be egységes agrár- támogatási kérelmüket a Mező- gazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) - közölte Gőgös Zoltán.
Sikeres volt az első teljesen elektronikus agrárkérelem-benyújtási időszak

Kiemelte: az Európában egyedülálló, teljesen elektronikus kérelem-beadási időszak során 186 ezer, a tavalyinál kétezerrel kevesebb igénylés érkezett, összesen 16 jogcímen. A kérelmezők többsége elsősorban egységes területalapú támogatást (SAPS) igényelt, az idén összesen 5.089.408 hektár területre, ami közel 8.000 hektárral kevesebb, mint a 2008-ban igényelt hasonló támogatások területe.

Margittai Miklós, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke elmondta: a kérelmek benyújtásával egy időben felülvizsgálták az MVH ügyfélnyilvántartásában szereplő adatokat is, amely révén például több ezer esetben kérték a megváltozott bankszámlaszámok módosítását a gazdáktól. Emlékeztetett: rossz bankszámlaszám miatt 2008-ban csak a SAPS kifizetések esetében mintegy 615 millió forintot nem tudott a hivatal első körben eljuttatni az arra jogosult ügyfeleknek.

Hirdetés


Aláhúzta: az elektronikus eljárás előnye, hogy a program a formai hibákat eleve kiszűri, így nem kell ezek miatt az ügyfelekkel levelezni és a gazdáknak sem kell szankciókra számítaniuk. Az elektronikus beadás által nyújtott további előny lehet, hogy a gazdálkodók eddig nem látott arányban kaphatják meg támogatásukat még az év vége előtt.

Hirdetés


Hozzátette: bár a gazdák nagy része még falugazdászon vagy kamarai tanácsadón keresztül adta be kérelemét, a termelők 19 százaléka már teljesen önállóan nyújtotta be igénylését.
Az első teljesen elektronikus kérelembenyújtási időszak május 17-én zárult le, a gazdáknak azonban még 30 napig lehetőségük van módosítások, vagy új kérelmek beadására, azonban ezeknél a határidő lejárta után minden egyes nap egy százalékkal csökken a támogatás mértéke.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

gyenge méreg jelzésű növényvédő szerek

azok a növényvédő szerek, amelyekből állatkísérletekben (ált. patkányon) szájon át... Tovább

hipoxia (hypoxia)

a szövetek, sejtek hiányos oxigénellátása. A hipoxia hipoxémiából, a vérellátás... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 194

Átlagos értékelés: 4.8