Eladó a téli szalámi receptje!

Hirdetés

Eladó a téli szalámi receptje!

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Sok havi hányattatás után eldőlhet a Herz sorsa. A cég felszámolója ugyanis eladásra meghirdette a cég vagyonelemeit. Eladó tehát a téli szalámijáról híres gyár, nem kevesebb, mint 3,5 milliárd forintért. Igaz, ez a Herz-szalámi receptje és nem a szegedi Pick-szalámié, de nagyon hasonló a két termék ízvilága, megjelenése.
Eladó a téli szalámi receptje

Eladja a Herzet a felszámoló 3,5 milliárd forintért. A vételárban már benne van a féltve őrzött szalámi receptúrája és gyártástechnológiája is, amely a kikiáltási áron belül 1,7 milliárd forintot kóstál a felszámoló Mátraholding szerint. Igaz, ez a Herz-szalámi receptje és nem a szegedi Pick-szalámié, de nagyon hasonló a két termék ízvilága, megjelenése. A védjegyekért, szabadalmakért tehát 1,7 milliárdot remél a felszámoló, míg a Herz épületeiért, ingatlanaiért 1,43 milliárdot, míg a gépek, berendezések csak 320 milliót kóstálnak.

S, hogy ki lesz a vevő? Eddig két komolyabb érdeklődő jelezte a sajtón keresztül is, hogy érdekli a tradicionális magyar húsüzem. Az egyik az utóbbi években itthon cégfelvásárlásokon keresztül látványosan terjeszkedő szlovák Penta-csoport, a másik a Pick-Délhús csoport. Előbbi tulajdonosait nem igen ismeri a magyar közvélemény, annyit tudunk, hogy főként szlovák pénzügyi befektetők kezében van. A szegedi-pécsi cég pedig áttételesen Csányi Sándoré, az OTP elnök-vezérigazgatójáé.
Azt nem tudni, hány jelentkező lesz még. Mert, hogy van érdeklődő, az biztos. A Herz márkái ugyanis igen jók és a piac szerette a főként kolbászokból és szalámikból álló termékeit. Azaz jól eladható termékek, érdemes foglalkozni velük, mert eladhatók. Hogy végül ki lesz a befutó, arra november elejéig-közepéig várnunk kell.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

szőnyegrend

A kaszálógépek után lazán szétterítve maradó szálas termény. Előnye, hogy gyorsabban... Tovább

csontlágyulás (oszteomalácia, osteomalacia)

kifejlett állatok kalcium- és foszforellátásának hiányából származó betegség; a csontok... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.