Stagnál a gabonafélék jegyzése, a malmi búza, takarmánybúza és a takarmányárpa tőzsdei ára nem változott, míg a napraforgó drágult.

Drágul a napraforgó

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Stagnál a gabonafélék jegyzése, a malmi búza, takarmánybúza és a takarmányárpa tőzsdei ára nem változott, míg a napraforgó drágult, miután Ukrajnában a munkákat az időjárás hátráltatja. 

Stagnál a gabonafélék jegyzése, a malmi búza, takarmánybúza és a takarmányárpa tőzsdei ára nem változott, míg a napraforgó drágult

A Budapesti Értéktőzsde árupiaci szekciójában szeptember 20–26. között mindössze 44 ügyletet kötöttek: harmincegyet a napraforgómagra és tizenhármat a takarmánykukoricára.
A lanyha forgalom miatt továbbra is stagnál a gabonafélék jegyzése: a malmi búza, a takarmánybúza és a takarmányárpa tőzsdei ára nem változott, a takarmánykukorica jegyzéseit 300–500 forinttal lefelé korrigálták a vizsgált időszakban. Drágult ugyanakkor a napraforgómag, miután a világ legnagyobb termelőjénél, Ukrajnában esős időjárás hátráltatja a betakarítást és rontja a hozamkilátásokat. Ezért a BÉT-en a termény különböző lejáratokra vonatkozó határidős ára 500–2250 forinttal emelkedett tonnánként.

Hirdetés

 

A repcemag 2014. májusi jegyzése ezzel szemben tonnánként 4000 forinttal csökkent az egy héttel korábbihoz képest.
A chicagói árutőzsdén (CME/CBOT) a búza fronthavi ára 5 százalékkal, tonnánként 250 dollár közelébe növekedett szeptember 20-26. között az erős kínai kereslet, valamint az argentin termést veszélyeztető fagyok miatt. A kukorica legközelebbi lejáratra vonatkozó jegyzése ellenben alig változott, 178 USD/tonna körül mozgott ugyanebben az időszakban. Párizsban (MATIF), a chicagói trendet követve, 3 százalékkal 191 euró/tonnára nőtt a búza fronthavi ára, míg a kukoricáé 168 euró/tonna szint körül ingadozott.

Forrás: EU-Info, Farmit

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-03-20

Kártevőriasztó növények – Ezeket ültesd, hogy ne kelljen permetezni!

Növények, amik segítenek a kártevők elleni harcban, ismerd meg mindet, és ültesd tele velük a kertedet. Ezután biztos lehetsz benne, hogy nem kell majd annyit permetezned!

2019-03-22

Mik azok a fonálférgek, és miért olyan hasznosak (vagy károsak) a kertben?

A fonálférgeket az emberek többsége nem is ismeri, éppen ezért azt sem tudják, hogy károsak, vagy hasznosak a kertben megtalálható fonálférgek. Mostani cikkemben mindenre választ adok!

2019-03-21

Most érdemes gyűjteni a medvehagymát – Ezekre figyelj oda!

Tudj meg te is mindent a medvehagyma gyűjtéséről, szedéséről, érdemes elolvasnod cikkünket, ugyanis rengeteg szabályozás vonatkozik a medvehagyma szedésére!

2019-03-06

Kertünk legnagyobb ellensége – Védekezés a pajorok ellen

Sajnos nagyon sok gondot okoznak a pajorok a kertekben, elpusztítják a pázsitot, de még a gyümölcsfákat is. Mostani cikkemben elmondom nektek, mit tehettek a pajorok ellen!

2019-03-26

Általános útmutató a komposztáláshoz

Most mindent megtudhattok ti is a komposztálásról, szakértőnk útmutatójában mindent megtalálhattok a komposztálás folyamatáról, érdemes elolvasnotok!

2019-03-21

Termesszünk vaníliát kertünkben! Szakértőnk elmondja, hogyan!

Vaníliababot te magad is tudsz termeszteni a kertedben, nincs más dolgod, mint elolvasni szakértőnk remek cikkét, és belevágni! Sok sikert kívánok mindenkinek a vaníliababhoz!

2019-03-22

Cserépben is termeszthetünk rekord mennyiségű paradicsomot!

Nem kell hatalmas terület ahhoz, hogy sikeresen termesszünk paradicsomot, elegendő néhány cserép hozzá! Most elmondjuk, hogyan termeszthettek sikeresen paradicsomot cserépben.

2019-03-13

Így szabadulhatsz meg természetes úton a lárváktól kertedben

Nem is gondolnátok, hogy mennyi bajt jelentenek a kertben található lárvák...Mostani cikkemben elmondom, miért és hogyan szabadulhattok meg tőlük természetes módszerekkel!

További cikkek ebben a témában
Állatok Állatorvos Állattenyésztés Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés Kertészet Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem NVT, mezõgazdasági támogatások

karusszelszerű fejőállás

a fejési rendszerek közül a mobil fejőállású változat (körforgó fejőberendezés). A... Tovább

hidroszféra (vízöv)

a Földet körülvevő levegő páratartalma és a Föld természetes vizeinek (tengerek, folyók,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 157

Átlagos értékelés: 4.7