Akár 10 százalékkal drágulhat a kenyér

AgroLine
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A tejtermékek 4-6 százalékkal, a kenyér akár tíz százalékkal is többe kerülhet a nyár végére - írja a Magyar Nemzet. A szélsőséges időjárás miatt kisebb és rosszabb minőségű a vártnál a termés, ezért jelentősen emelkedtek tavalyhoz képest a zöldség- és gyümölcsárak - mondta el a lapnak Fórián Zoltán, az Agrár Európa kft. mezőgazdasági és élelmiszeripari tanácsadási üzletág-igazgatója.
Az idén a cseresznye, a meggy, a málna sok helyen már kétszer többe kerül a tavalyinál, és várhatóan a dinnyénél is drágulásra lehet számítani.

A sütödék egy része július második felétől számít 10-15 százalékos áremelkedésre, míg a Magyar Pékszövetség szerint körülbelül októbertől és csak 7-10 százalékkal kerül majd többe a legalapvetőbb élelmiszerünk.

Elsősorban az exportárak növekedése áll a tejtermékek árának várható 4-6 százalékos emelése hátterében - mondta Mélykúti Tibor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója. A magasabb árakra már ebben a hónapban számítani lehet, de szeptemberben várhatóan újabb, a mostanihoz hasonló mértékű drágulás is jön majd - olvasható a Magyar Nemzetben.

2010. július 5.
Hirdetés

AgroLine

Forrás: Eu-info

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Gram-festés

Ch. Gram által leírt baktériumfestési eljárás. Gentiana-ibolyával v. jódoldattal való... Tovább

fibrines gyulladás

jellemzője, hogy a gyulladás területére sok fibrinogénben gazdag vérplazma lép ki a... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés