notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Legnagyobb díszhagyma

Hirdetés

Ismerd meg a világ legnagyobb díszhagymáját!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A léggömbhagymák kertünk csodálatos díszei lehetnek, ugyanis ez a növény a világ legnagyobb díszhagymája! Szakértőnk cikkéből mindent megtudhatsz erről a nem mindennapi csodáról! 

A világ legszebb díszhagymája

 

Az óriás díszhagyma, vagy más néven léggömbhagyma, latinul Allium giganteum a Himalájában őshonos. Évelő, hagymás növényről beszélünk, ami igencsak nagy termetével hívja fel a figyelmet magára.

 

Magassága sok esetben meghaladja a másfél métert is, szára vékony, és hosszú, végén pedig gömb alakú, hatalmas, gyerekfej nagyságú, lila virágot hoz, ami leginkább a nyár első felében nyílik. Virágzása után zöld részei visszahúzódnak a hagymába, elsárgulnak, ezért már az ültetéskor számolni kell azzal, hogy virágzása után érdemes más növénnyel pótolni a helyét.

 

Akár egyedül is szép dísze lehet kertünknek, de nagyon jól mutat kisebb termetű virágokkal is! A következő oldalon elmondom, mit kell tudni a növény gondozásáról, milyen igényeket kell kielégíteni ahhoz, hogy meseszép legyen, érdemes lapozni egyet! 

Hirdetés

 

A világ legszebb díszhagymája

 

A díszhagyma gondozása

Hirdetés

Szerencsére nem kell sok mindent tudnunk ahhoz, hogy a díszhagyma boldog legyen és dúsan virágozzon. A növény fényigényes, éppen ezért érdemes olyan helyre ültetni, ahol kellő napfény éri, árnyékos helyre semmiképp ne helyezzük! Talajban nem válogat, éppúgy megfelel számára a homokos talaj, mint a kötött, tápanyag dús, utóbbiban azért kicsivel jobban fejlődik. Közepesen vízigényes, nagy szárazságban érdemes legalább hetente egyszer meglocsolni, de ha kifelejtjük, az sem okoz problémát.

 

A díszhagyma szaporítása

Szaporíthatjuk magról is, de ebben az esetben legalább 4-5 évet várnunk kell ahhoz, hogy virágba boruljon. Fontos tudni, hogy hagymáját nem szükséges felszednünk minden évben, legalább 5 évig egy helyen lehet hagyni. Nyugalmi időszakban válasszuk le a sarjakat, ezek közül a nagyobbak akár a következő évben is virágozhatnak. Ha tavasszal szeretnénk gyönyörködni benne, akkor természetesen ősszel érdemes elduggatni a hagymákat, ha tavasszal tesszük meg ezt, akkor csak a következő évben élvezhetjük a látványt.

 

Virága vágott virágként és száraz virágként egyaránt mutatós. Leginkább ballagások idején kedvelt, pláne azért, mert nyár elején virágzik. 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2020-01-13

Kellemetlen, de védett lakótárs – Így védekezz a menyét ellen!

A menyét sajnos sok esetben okoz bosszúságot számunkra, ez leginkább akkor igaz, ha tyúkokat tartunk, ugyanis a menyét előszeretettel fogyasztja el ezeket a jószágokat.

2020-01-14

Rozsdás szög a fa törzsében – Hasznos vagy káros?

Rozsdás szöget üssünk a fába? Miért üssünk rozsdás szöget a fába? Mostani cikkemben mindent elmondok nektek, nézzük, miért kéne rozsdás szöget ütni a fába!

2020-01-23

Az új évtized csodaszere – Így használd a mentakomposztot a kertben!

A mentakomposztot érdemes mindenkinek megismerni, mivel tényleg képes csodákat művelni a kertben, most mindent elmondunk nektek a mentakomposztról!

2020-01-24

Négyparcellás módszer - Vödörszámra szedheted majd az epret!

Epertermesztés, mindent megtudhatsz a sikeres epertermesztésről. Olvasd el cikkünket, és tudj meg minden hasznos információt az epertermesztésről. Epertermesztési tanácsok mindenkinek

2020-01-24

A sokoldalú citronella – A teljes termesztési útmutató szakértőktől!

A citronella termesztése, a citronella felhasználása, minden, amit tudni érdemes a citronelláról. Szakértőnk mond el nektek mindent a citronelláról!

2020-01-23

Használd a természet naptárát a kertben – A fenológia fontossága!

Fenológia szerepe a kertészkedésben, mi az a fenológia és milyen szerepe van a kertészkedésben? Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a fenológiáról!

2020-01-13

Kíméletlen húsevő - A Vénusz légycsapója gondozása, nevelése

Vénusz légycsapója, egy különleges növényt mutatok most be nektek, olvassátok el írásomat, és tudjatok meg mindent a Vénusz légycsapójáról!

2020-01-15

Legyen saját kávétermésed – A teljes kávétermesztési útmutató!

Kávétermesztés saját kezűleg, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a kávétermesztésről. Legyen saját kávétermésetek, tudjatok meg mindent a kávétermesztésről!

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
622 902
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
622 902
Közösség

csontritkulás (oszteoporózis, osteoporosis)

akkor alakul ki, ha a csontokban a csontgerendák építése nem tud lépést tartani az állandóan... Tovább

kataszteri osztályozás

minőségi osztályozás, amely a termőföldet művelési ágak és minőségi osztályok alapján... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 177

Átlagos értékelés: 4.8

dísznövény Érdekességek Házi kert Nemesítés, biotechnológia