A támogatás a több mint 50%-os nemzeti cukorkvóta visszaadásból következő 6,6 Euró / cukorrépa-tonna közösségi támogatáson felül illeti meg a termelőket

A cukorrépa-termelők nemzeti kiegészítő támogatásáról

Hirdetés

Tekintettel a cukorpiac közösségi reformja miatt kialakult hazai helyzetre, az FVM a 318/2006/EK Tanácsi rendeletben kapott felhatalmazás alapján - a hazai cukorrépa-termesztés és cukorgyártás fenntartása és a hazai cukorrépa-termesztők jövedelmi pozíciójának javítása érdekében döntött a nemzeti támogatási lehetőség kihasználásáról.
A támogatás mértéke 4 Eurónak megfelelő forint összeg, amit minden tonna megtermelt és magyarországi gyárba ténylegesen beszállított cukorrépa után kaphatnak meg a termelők

Támogatás mértéke

A támogatás mértéke 4 Eurónak megfelelő forint összeg, amit minden tonna megtermelt és magyarországi gyárba ténylegesen beszállított cukorrépa után kaphatnak meg a termelők. A vonatkozó jogszabály és a Szakmaközi Megállapodás alapján, a szállítási joggal rendelkező termelők számára a szerződéses ajánlat elfogadására rendelkezésre álló 2008. február 20-i határidő lejártával - tekintettel a cukorszektorban kialakult aktuális helyzetre - nem zárhatók ki a támogatásból a szállítási joggal még nem rendelkező termelők sem, ha hozzájárulnak a nemzeti cukorkvóta megtermeléséhez.
 
A támogatás a több mint 50%-os nemzeti cukorkvóta visszaadásból következő 6,6 Euró / cukorrépa-tonna közösségi támogatáson felül illeti meg a termelőket.

Hirdetés

Forrás: www.fvm.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

biológiai növényvédelem

a károsítok természetes ellenségeinek védelme, szaporítása és tudatos felhasználása a... Tovább

Tamási Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Tamási Szabadság u. 54. 7090 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.