Budapestre kerül a FAO regionális központja

Budapestre kerül a FAO regionális központja

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Budapestre kerül Rómából az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) európai és közép-ázsiai regionális központja - közölte Benedek Fülöp, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára szombaton a távirati irodával.
Budapestre kerül a FAO regionális központja, FAO tanácsülés, ENSZ, Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet, Róma, világélelmezési program, MTI
A szakállamtitkár elmondta, hogy a döntést a FAO szombaton befejeződött római tanácsülésén hozták, ahol ő vezette a magyar küldöttséget.
 
A FAO tanácsülésén döntés született arról is, hogy megreformálják a szervezet szolgáltatási struktúráját és ennek keretében az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének egyik nagy szolgáltató központját Bangkok és Santiago de Chile mellett Budapestre telepítenék.
 
A regionális központ a Budapesten már évek óta működő alregionális központ mellé kerülne. A tervezett budapesti regionális központ - amely 42 európai és mintegy 20 közép-ázsiai országot lát el - a világélelmezési programok végrehajtásáért, lebonyolításáért felelős. A szolgáltató központ a FAO programjainak működtetéséhez szükséges szolgáltatások megszervezését, lebonyolítását végzi.
 
Benedek Fülöp az MTI kérdésére elmondta: Magyarország számára a FAO határozata azért igen nagy jelentőségű, mert a világélelmezési programok lebonyolításában meghatározó szerepe lesz azt követően, hogy ezek az intézmények Magyarországon működnek.
Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Veszprém Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Veszprém Vörösmarty tér 9. 8200 Magyarország Tovább

bioritmus

az élő szervezetek életfolyamataiban megnyilvánuló időbeli szakaszosság; lehet napszakos,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 104

Átlagos értékelés: 4.7