Európai Néppárt: aránytalan volt a budapesti rendőri beavatkozás

Hirdetés

Megdöbbenését fejezte ki az október 23-i budapesti "rendőrségi brutalitás példátlan mértéke" miatt a Fideszt és az MDF-et is tagjai között tudó Európai Néppárt vezetése Brüsszelben pénteken kiadott nyilatkozatában.

A néppárti honlapon (www.epp.eu) is olvasható szöveg szerint "a rendőrség aránytalan és erőszakos módon lépett fel Budapesten, békés embereket provokálva, törvénytelen fegyvereket használva, tüntetőket zaklatva, embereket - gyakran időseket és asszonyokat gyermekekkel - támadva és verve".

A párt vezetősége "elítéli, hogy a rendőrség alapvető polgári jogokat szegett meg, mint a gyülekezési szabadság és a szólásszabadság", hangsúlyozza, hogy "minden demokrácia egyik alapja a törvény uralma és tisztelete kell, hogy legyen, beleértve a rendőrség általi tiszteletben tartását is", "elítél bármilyen megalkuvást a demokratikus vagy szabadságjogokkal kapcsolatban", illetve rámutat, hogy "a rendőrségi provokációk és brutalitás ellentétben állnak az európai normákkal, és példa nélküliek Magyarországon a demokrácia 1989-1990-es megteremtése óta".

Hirdetés

Forrás: MTI.HU

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

100/2008. (VIII. 6.) FVM rendelet

A szõlõültetvények kivágásához nyújtott támogatás feltételeirõl. A mezõgazdasági,... Tovább

ízület (félbeszakított összeköttetés)

a gerincesek csontvázrendszerének mozgékony összeköttetése. Az egyszerű ízületben két, az... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.