Még nem merült ki a kisprojektek százmilliós kerete

Bormarketing

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A hazai gasztronómiai, borászati és borturisztikai kisprojektek támogatására 100 millió forintos keretet különített el a Bormarketing Bizottság és az Agrármarketing Centrum (AMC), május elején pedig megnyílt a nagyobb léptékű rendezvények pályázati „ablaka” is – mondta a kormányzati portál szerint Simon Péter, az AMC igazgatója.
Bormarketing
Szerinte a korábbi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy kevés forrás jutott a bormarketing alapból a kisebb projektek, helyi fesztiválok támogatására, ezért a kistermelők kevés eséllyel pályázhattak támogatásért. A nettó 100 millió forintos pályázati keretet decemberben kifejezetten azzal a céllal nyitották meg, hogy a kistermelők erőfeszítéseit, fesztiválokon való részvételét támogassa. A részvétel alapfeltétele, hogy a rendezvényeken minimum 10 borászat termékei vegyenek részt. A pályázati keret még mindig nem merült ki, noha az AMC arra számított, hogy egy-két hónap alatt igénybe veszik a termelők, illetve a fesztiválszervezők. Simon szerint mivel további forrás is rendelkezésre áll a bormarketing alapban, abban az esetben, ha sok támogatható projektjavaslat érkezik, keretemelésre is mód van, ahogy Simon fogalmazott: „jó projektjavaslat támogatás nélkül nem maradhat”. Az eddigi nyertes projektek listája az AMC honlapján megtekinthető, a támogatási szerződések kötése és a kifizetés folyamatos.
Az AMC honlapjára májusban újabb felhívás került fel, ezúttal a nagyobb léptékű rendezvények támogatására – az igényelhető támogatás három és tízmillió forint közötti összeg lehet. A kiírók – áll a kormányzati portálon – elsősorban azoknak a rendezvényeknek kívánnak kedvezni, amelyek a kiállítók számára is költséghatékonyak, és azt is szem előtt tartják, hogy a látogatók is kedvező fogyasztói árakkal találkozzanak.
Hirdetés

Forrás: www.eu-info.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Famkat Egyesület és Alapítvány

Állatvédõ szervezet Magyar Fajtanemesítõ Macskatenyésztõk és Macskavédõk Országos... Tovább

felületaktív anyagok

mindazon anyagok, amelyek folyadékok határfelületén adszorpcióval feldúsulnak, mert... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.