Még nem merült ki a kisprojektek százmilliós kerete

Hirdetés

Bormarketing

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A hazai gasztronómiai, borászati és borturisztikai kisprojektek támogatására 100 millió forintos keretet különített el a Bormarketing Bizottság és az Agrármarketing Centrum (AMC), május elején pedig megnyílt a nagyobb léptékű rendezvények pályázati „ablaka” is – mondta a kormányzati portál szerint Simon Péter, az AMC igazgatója.
Bormarketing
Szerinte a korábbi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy kevés forrás jutott a bormarketing alapból a kisebb projektek, helyi fesztiválok támogatására, ezért a kistermelők kevés eséllyel pályázhattak támogatásért. A nettó 100 millió forintos pályázati keretet decemberben kifejezetten azzal a céllal nyitották meg, hogy a kistermelők erőfeszítéseit, fesztiválokon való részvételét támogassa. A részvétel alapfeltétele, hogy a rendezvényeken minimum 10 borászat termékei vegyenek részt. A pályázati keret még mindig nem merült ki, noha az AMC arra számított, hogy egy-két hónap alatt igénybe veszik a termelők, illetve a fesztiválszervezők. Simon szerint mivel további forrás is rendelkezésre áll a bormarketing alapban, abban az esetben, ha sok támogatható projektjavaslat érkezik, keretemelésre is mód van, ahogy Simon fogalmazott: „jó projektjavaslat támogatás nélkül nem maradhat”. Az eddigi nyertes projektek listája az AMC honlapján megtekinthető, a támogatási szerződések kötése és a kifizetés folyamatos.
Az AMC honlapjára májusban újabb felhívás került fel, ezúttal a nagyobb léptékű rendezvények támogatására – az igényelhető támogatás három és tízmillió forint közötti összeg lehet. A kiírók – áll a kormányzati portálon – elsősorban azoknak a rendezvényeknek kívánnak kedvezni, amelyek a kiállítók számára is költséghatékonyak, és azt is szem előtt tartják, hogy a látogatók is kedvező fogyasztói árakkal találkozzanak.
Hirdetés

Forrás: www.eu-info.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

haszonnövények

azok a növények, amelyek az ember számára (élelmezési, ip., esztétikai v. egyéb) értéket... Tovább

hisztokémia

szövettani vizsgálat folyamán a szerves és szervetlen anyagoknak kémiai módszerekkel való... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.