Evakuált Borfalu

Evakuált Borfalu

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A Borfalu Kht. tájékoztatja Budapest és Magyarország polgárait, illetve a hazánkba érkező külföldi vendégeket, hogy az öt éve sikeresen megrendezett, ez idő alatt a látogatók elismerését kivívó, kizárólag magyar borokat és más hungarikumokat felvonultató nyárvégi esemény 2009-ben, a Budapest Fővárosi Önkormányzat elvtelen döntése miatt elmarad.
Evakuált Borfalu

A Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes előterjesztése alapján a kézivezérelt bizottság először 25 millió forintos közterület-foglalási díjat kért a Borfalu Kht-tól, később ezt valamelyest mérsékelte - tette mindezt az évek óta megérdemelten a rendezvény kiemelt vonzerejére és non-profit jellegére tekintettel biztosított ingyenes közterület-foglalási lehetőség biztosítása helyett. A kollektív felelőtlenséget megtestesítő, kézivezérelt bizottság döntéséért, amellyel szétszakította az öt év áldozatos munkájával kiépített közvetlen kapcsolatot a vidéki kis- és középborászatok, magyar szőlősgazdák, különleges hungarikumokat előállító kistermelők, valamint a fővárosi polgárok között, a felelősség egy személyben Hagyó Miklós főpolgármester-helyettest terheli.

Hirdetés

Az elmúlt hetek híreit uraló - és szintén Hagyó Miklós neve által fémjelzett - 3,5 milliárd forintos BKV-végkielégítési botrány tükrében a főpolgármester-helyettes zavaros magyarázkodása felháborító, és megalázó az egész magyar borásztársadalomra nézve (http://albertgazda.blog.hu/2009/07/17/iden_nem_lesz_borfalu_budapesten).
A magyar borászok és szőlősgazdák mindent megtesznek annak érdekében, hogy Hagyó Miklós, súlyos elvi és anyagi károkat egyaránt okozó ténykedése miatt egyszer és mindenkorra lelépjen a magyar politika porondjáról. Egyúttal mindent el fognak követni azért, hogy Magyarország fővárosának olyan vezetői legyenek a közeli és távolabbi jövőben, akik elismerik a magyar bort, mint a nemzeti azonosságtudat egyik meghatározó elemét, és ennek megfelelő alázattal, nemkülönben hozzáértéssel közelítenek a borászati hagyományok életben tartói, a borászmesterség művelői felé.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Nyugdíjbiztosítás

Nyugdíjbiztosítás - Ne kelljen aggodalmaskodni a jövő, és az időskori pénzügyek miatt.... Tovább

vizenyő

(ökodéma,oedema): a szervezet vízforgalmának zavara,amikor a szövethézagokban, a savós... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 201

Átlagos értékelés: 4.9