Bírságot hozhat az elmulasztott jelentés

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A magyar gazdálkodók február 15-től egy hónapon keresztül teljesíthetik az úgynevezett monitoring adatszolgáltatással kapcsolatos kötelezettségüket. Ennek elmaradása esetén az MVH akár félmillió forintig terjedő mulasztási bírságot is kiróhat.
A monitoring adatszolgáltatás lényege, hogy a gazdálkodónak elektronikus úton kell megadnia a tavalyi gazdálkodásával kapcsolatos adatokat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak (MVH). Így a támogatást felügyelő szervezetek képet kaphatnak arról, hogy a szubvenció mennyire segítette a gazdálkodó tevékenységét, és miként valósultak meg az EMVA célkitűzései.

Most csak azoknak a gazdálkodóknak kell adatot szolgáltatniuk tavalyi tevékenységükről, akik valamilyen, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alaphoz (EMVA) köthető támogatást vettek igénybe, vagy erről jogerős határozattal rendelkeztek a múlt év végéig. Az adatokat a gazdálkodók csak elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül adhatják meg. Akinek erre nincs lehetősége, az a Magyar Agrárkamara gazdálkodói információs szolgálatának (MA GISZ) tanácsadóitól kérhet segítséget. tési Alaphoz (EMVA) köthető támogatást vettek igénybe, vagy erről jogerős határozattal rendelkeztek a múlt év végéig. Az adatokat a gazdálkodók csak elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül adhatják meg. Akinek erre nincs lehetősége, az a Magyar Agrárkamara gazdálkodói információs szolgálatának (MA GISZ) tanácsadóitól kérhet segítséget.
Hirdetés

Forrás: EU-info

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

bárányoztatás előkészítése

azok a munkálatok tartoznak ide, amelyek az anyajuhok zavartalan elléséhez és a bárányok... Tovább

takarmányozási hibák

bekövetkeznek, ha az állatokkal nem az igényeiknek megfelelő beltartalmú, hibás v. romlott... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 106

Átlagos értékelés: 4.7