Biobonbon, vagyis egy új, édes hungarikum, vállalkozó, sárospataki cég, gyümölcsdesszert, Árpád-házi Szent Erzsébet, vörös áfonya, rózsalekvár, mandula, egészséges táplálkozás, termék

Biobonbon, vagyis egy új, édes hungarikum

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Egy ügyes vállalkozó nyitott szemekkel és fülekkel jár. A mérnök-bölcsész házaspár édesipari termékek gyártásába kezdett. Ráadásul fontos volt számukra, hogy valami különlegeset hozzanak létre.
Biobonbon, vagyis egy új, édes hungarikum, vállalkozó, sárospataki cég, gyümölcsdesszert, Árpád-házi Szent Erzsébet, vörös áfonya, rózsalekvár, mandula, egészséges táplálkozás, termék

Mindig, és hogyha adódik valamilyen alkalom - mint például most Sárospatakon, ahol Árpád-házi Szent Erzsébet születésének 800. évfordulóját ünneplik -, akkor ezen elgondolkodnak, és megjelennek egy új termékkel. Így történt ez a Borsa-Desszert Kft esetében is, melynek tulajdonosai Gurzó József és felesége, Gurzóné Kormány Emese.


A sárospataki cég gyümölcsdesszertek előállításával foglalkozik, aszalt gyümölcsökből és olajos magvakból készítenek – cukor és adalékanyagok hozzáadása nélkül - egészséges édességeket. Emellett az édességek kinézetére is különösen figyelnek, jó példa erre az Árpád-házi Szent Erzsébet desszert, ami összetételében is utal Szent Erzsébet sorsára: vörös áfonyából, mandulából és rózsalekvárból készül. (Mint tudjuk, a leghíresebb hozzá kapcsolódó legenda a rózsacsoda.)

Hirdetés


Az édességekhez a hozzávalókat magyarországi nagy forgalmazóktól szerzik be, de előfordul, főleg a különleges és ritka alkotóelemek esetében, hogy külföldi cégektől rendelnek. Maga a gyártási folyamat kézzel történik, gépeket alig használnak.


A cég desszertjei iránt nagy az érdeklődés, főleg azok körében, akik az egészséges táplálkozás elkötelezettjei. Mivel a termékek szépen csomagoltak, ajándéknak sem utolsó.

Forrás: Magyar Rádió

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

4/2007. (I. 18.) FVM-KvVM együttes rendelet

a védett õshonos mezõgazdasági állatfajták és a veszélyeztetett mezõgazdasági... Tovább

klimatológia

magyar megfelelője az éghajlattan. A meteorológiai tudománynak az az ága, amely az éghajlat... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés