Biciklis faültetés

Biciklis faültetés

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A Zöld Pont Alapítvány 50 fűzfát ültet el a Hajógyári szigeten A Földünkért Világnapon, szombaton 16 órakor, egyúttal emlékhelyet, kis ligetet hoz létre az '56-os forradalom félévszázados évfordulóján.
Biciklis faültetés, Zöld Pont Alapítvány, fűzfa, Földünkért Világnap, Hajógyári sziget, kerékpáros, Fővárosi Kertészeti Vállalat

Ortutay Tamás szobrászművész, az alapítvány létrehozója elmondta az MTI-nek, hogy a faültetésnél számít a budapesti biciklistákra is és azt kéri, tegyenek a hátizsákjukba lapátot is. Szombaton az óbudai Főtéren van a kerékpárosok gyülekezője és onnan indulnak együtt délután háromkor a Hajógyári szigetre. A gyalogosokat fél négykor várják a sziget bejárójánál és kísérik őket a helyszínre.
A Fővárosi Kertészeti Vállalat szakemberei jelölték ki a fásítandó területet és a faültetőknek kölcsön adnak ásót, lapátot. Az 50 darab fűzfát ingyen kapják a szombathelyi Silvanus Díszfaiskolától, s ők is szállítják a fákat földlabdával együtt a Hajógyári sziget még nem fásított területére.

Hirdetés

A munkálkodást dobszó kíséri majd. Ortutay Tamás szerint azért választották a füzet, mert ez a fafajta jól tűri a városi klímát és viszonylag gyorsan növekszik.

A Zöld Pont Alapítvány azt is tervezi, hogy a biciklistákkal együtt évente kétszer, ősszel és tavasszal megszervezi a fásítást a zöldebb Budapestért.

Forrás: MTI

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

gerincvelő (gerincagy)

a központi idegrendszer legősibb része, működése elválaszthatatlan az agyvelő... Tovább

ultraibolya sugárzás (UV-sugárzdás, ibolyántúli fény)

a látható fénynél rövidebb, 10—400 nm hullámhosszú tartományba eső sugárzás. A Nap... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés