Megháromszorozza kapacitását egy 5,5 milliárdos beruházással a bábolnai székhelyű OSI Food Solutions Hungary Kft.

Beteríti a térséget csirkehússal az OSI Food Hungary Kft.

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Megháromszorozza kapacitását egy 5,5 milliárdos beruházással a bábolnai székhelyű OSI Food Solutions Hungary Kft. Ezzel a térség Mcdonalds- üzleteiben magyar csirkéből készült szendvicseket fog enni. 23 éve szállít az amerikai gyorsétterem-láncnak csirkét a bábolnai vállalkozás. Eddig is a termelés 92 százaléka ide irányult, s most, hogy a 7 ezer tonnás termelés felfuthat 22 ezer tonna csirkehúsra, szintén szoros marad a kötődés.
5,5 milliárd forintból bővít az OSI Food Solutions Hungary Kft.

Beruház az OSI Food Solutions Hungary Kft.A bábolnai vállalkozás ugyanis a térség ellátója lesz, az OSI Food Solutions anyavállalkozás ide telepíti más üzemeiből a termelést. Ehhez 5,5 milliárd forintból egy új üzemrészben nagy kapacitású gyártóvonalat állít fel, hűtőházat hoz létre a készáru tárolására, illetve modern szennyvíz-előkezelőbe is invesztál. A beruházás 2012-ben készül el, s a jelenlegi 95 fő mellett további 30-60 alkalmazottal számol a vállalkozás.
A cég kapacitásbővítő projektje már az ezredfordulón elkezdődött: a 2001. évi jelentős befektetésnek köszönhetően 2004-től a baromfihúsos termékekre koncentrált, így export részesedése a korábbi 15-20 százalékos arányról 90 százalékosra nőtt. „A mostani kapacitásbővítéssel az a célunk, hogy még tovább erősítsük piaci pozíciónkat a közép-kelet-európai régióban. Az új beruházás megvalósulását követően a korábban más európai OSI üzemek által szállított termékeket is Bábolnán gyártjuk majd.”- mondta Erdélyi György, az OSI Food Solutions Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A hazai vállalat mennyiségi értékesítése jelenleg közel 90 százalékban a gyorséttermes cég részére történik; a két vállalkozás együttműködése régre nyúlik vissza. Az OSI Food Solutions anyacége 1955 óta beszállítója az étteremhálózatnak, és a Kft. jogelődje, a Bábolna Mezőgazdasági Kombinát pedig 1988-ban kezdte meg a szállítást a hazai étteremláncnak.
Hirdetés

Forrás: www.eu-info.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

fényprogram (világítási program)

az —>iparszerű állattartási technológia szerves része; a fény a —>neuro-endokrin... Tovább

HEROSZ Állatotthon

Állatvédõ szervezet Mohácsi Gábor Cím: Budapest Brassói u. 90 1223 Magyarország ... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés