A héten befejeződik az aratás

A héten befejeződik az aratás

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A kétmillió hektárnyi terület felén már befejezték az aratást, a munkálatok várhatóan a hét végére befejeződnek - jelentette be Gőgös Zoltán, a mezőgazdasági tárca államtitkára kormányszóvivői tájékoztatón Adonyban. Az őszi árpát és a repcét már learatták, mindkét növénynél az előzetes becsléseknél kedvezőbb lett a termésátlag.
A héten befejeződik az aratás

Az őszi árpát és a repcét már learatták, mindkét növénynél az előzetes becsléseknél kedvezőbb lett a termésátlag – az őszi árpánál 3,6 tonna. Az őszi búzának 40 százaléka már a magtárakban van, az eddigi terméseredmények a tavalyinál alacsonyabbak és szélsőségesek: eddig országosan 4-4,2 tonna az átlagtermés.

Az előzetes jelzések szerint a búza minősége még jó közepesnek mondható, de a sütőipari minőséggel várhatóan lehetnek problémák ott, ahol a betakarításig megázik a növény – mondta az államtitkár, aki szerint a piac egyelőre kivár. A mostani tőzsdei árak "nagyjából" 20 százalékkal alacsonyabbak, mint tavaly ilyenkor voltak, de ez várhatóan "mozdulni fog".
A kormányzat viszont december 31-ig meghosszabbította a gabona forgóeszköz hitelprogramot, hogy a gazdák ne kényszerüljenek azonnali, alacsony áron történő értékesítésre. A bankokkal pedig a közraktár típusú hitelezésben próbálnak megegyezni e célból.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

szőrtüszőatkakór (demodikózis, demodicosis)

Szőrtüszőatkák (különféle Demodex-fajok) által leggyakarabban kutyában okozott... Tovább

Szegedi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Szeged Kálvária sugárút 43. 6724 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés