Gráf: az FVM együttműködik a kereskedelmi cégekkel

Gráf: az FVM együttműködik a kereskedelmi cégekkel

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Azonos oldalon állunk, a minisztérium és a kereskedelmi cégek közös célja a fogyasztói bizalom visszaszerzése - fogalmazta meg az tárcánál tartott péntek reggeli egyeztetés tapasztalatait Gráf József, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter a találkozót követő sajtótájékoztatón. Az egyeztetésen valamennyi élelmiszerrel is foglalkozó nagy áruházlánc képviseltette magát. A miniszter elmondta: megállapodtak abban, hogy a közös cél érdekében miként erősíthetik együttműködésüket. A minisztérium kész előzetes kontrollra, ha nagy mennyiségű olcsó árut ajánlanak fel értékesítésre. A tárca továbbá információkat ad a kereskedelmi cégeknek azokról a beszállítókról, amelyek telephelyén, raktáraiban jelentős visszaéléseket tapasztaltak.
Gráf: az FVM együttműködik a kereskedelmi cégekkel, minisztérium, sajtótájékoztató, áruházlánc, raktár, telephely, ütemterv, tárca, élelmiszerbiztonsági ellenőrzés, Jogszabályváltozás, élelmiszerbotrá

A tárca a kereskedelmi cégek képviselőivel szakértői bizottságot hoz létre, ütemtervet dolgoznak ki a rendszeres találkozókra, az információcserére.

A miniszter szerint az, hogy az FVM lesz felelős valamennyi, a mezőgazdasággal, az élelmiszeriparral kapcsolatos élelmiszerbiztonsági ellenőrzésért, egységes, hatékonyabb munkát tesz lehetővé.

Mint mondta: már eddig is személycserékkel, hatáskörök biztosításával arra törekedett, hogy egy fiatal, keményen és hatékonyan fellépő csapatot hozzon létre. Ez egy olyan csapat, amelyik közvetlen kapcsolatban van a miniszterrel, senki más nem adhat számukra utasítást - mondta. Jogszabályváltozásokat is előkészítenek. El kívánják érni például, hogy a kiszabott büntetést azonnal be kelljen fizetni és egy esetleges tisztázás után lehessen azt visszaigényelni. Ez nagyobb visszatartó erőt jelentene.

Hirdetés

A legutóbbi élelmiszerbotrányra utalva elmondta: korábban azt ellenőrizték, hogy az adott élelmiszerek megfelelnek-e az előírásoknak, a lejárt szavatosságú, így olcsóbban megszerezhető termékek átcímkézése egy újabb trükknek bizonyult, aminek alkalmazását elősegítette, hogy az áruk szabadabban mozognak az Európai Unió országaiban.

Nyilván mindig adódnak az anyagi hasznon érdekében újabb trükkök, de az ellenőrző hatóság azon lesz, hogy ezeket minél nehezebben lehessen alkalmazni - mondta a miniszter.

 

Forrás: MTI

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

cserény

a hagyományos pásztorkodáshoz tartozó, egyszerű létesítmény, amely a szabadban levő... Tovább

máj

a gerincesek legnagyobb, változó alakú, sokrétű funkciót ellátó, barnásvörös, lebenyekre... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés