Az év Európai Innovatív Fiatal Gazdája

Az év Európai Innovatív Fiatal Gazdája

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

29 jelölt közül a versenyt Papp Péter debreceni fiatal gazda nyerte meg A Fiatal Gazdák Európai Tanácsa ("European Council of Young Farmers" - CEJA, www.ceja.be) 2006. májusában versenyt hirdetett a nemzeti fiatal gazda szervezeteken európai fiatal gazdáknak az alábbi címmel: "Újítások, mint a versenyképesség növelésének eszközei az agrárszektorban." ("Innovations as tool to increase competitiveness in EU's agricultural sector") A verseny elsődleges célja volt, hogy a fiatal gazdák példáján keresztül felhívja a figyelmet arra, hogy miként lehet létrehozni egy fenntartható, fejlődőképes, a környezetéhez szervesen kötődő gazdaságot.
Az év Európai Innovatív Fiatal Gazdája, Fiatal Gazdák Európai Tanácsa, verseny, biodiverzitás, megfelelő földgazdálkodás, Papp Péter

A felhívásra már működő gazdaságokkal rendelkező fiatal gazdák jelentkezését várták nemzeti fiatal gazda szervezeteken keresztül. A beérkezett pályázatokat 7 tagú független szakmai döntőbizottság értékelte, amelyben részt vett a Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóságának képviselője mellett több európai szakmai szervezet képviselője is. Az értékelés során a bizottság mérlegelte a gazdaság fenntarthatóságát környezetvédelmi szempontból (biodiverzitás, megfelelő földgazdálkodás), valamint a vidéki társadalmi feladatok megoldása (territoriális szemlélet, munkahelyteremtés), a gazdasági teljesítmény (befektetéshez viszonyított várható növekedési ráta) és piacorientáltság (a minőség és a vásárlói igények kielégítése) szempontjából. 
Papp Péter

Hirdetés

 

 

 

 

 

 

Hirdetés

A nemzeti szervezetek 29 jelöltje közül a versenyt, és ezzel "2006. év Innovatív Európai Fiatal Gazdája" díjat a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA jelöltje Papp Péter debreceni fiatal gazda nyerte el. Az elismerést az Európai Bizottság mezőgazdasági és vidékfejlesztési főbiztosa, Mariann Fisher Boel adta át 2006. november 17-én Bruges-ben, a CEJA Konferenciáján. A versenyt 2007-ben újra meghirdetik. 
 
Papp Péter 30 esztendős, 670 szarvasmarha van a gazdaságában, amiből 400 db a tejhasznú tehén. Emellett 300 hektár földön gazdálkodik, elsősorban takarmány-előállítási céllal. Jelenleg a telephez kapcsolódó biogázüzem előkészítésén dolgozik Távlati tervei között szerepel egy tejfeldolgozó elindítása valamint az állatlétszám további bővítése. 
 
További információk www.agrya.hu, agrya@agrya.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

talajképződés

a talajképző kőzet fiz. és kém. hatásokra elmállott és a biol. folyamatokban átalakult... Tovább

8/2007. (I. 31.) FVM rendelet

egyes növényvédõ szerek forgalmazásával, illetve felhasználásával kapcsolatban külföldön... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés