Az ENSZ agrár-fővárosává válik Budapest, mezőgazdasági és élelmezési világszervezet, Gyöngyös, szakember, állás, főiskola, politikus, Maria Kadleciková, Magda Sándor, rektor, Károly Róbert főiskola, h

Az ENSZ agrár-fővárosává válik Budapest

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Budapestre költözik a FAO szolgáltató központja is - Az ENSZ agrár-fővárosává válik Magyarország azt követően, hogy a FAO európai központja mellett Budapestre költözik a mezőgazdasági és élelmezési világszervezet szolgáltató központja is - jelentette ki Gráf József csütörtökön Gyöngyösön.
Az ENSZ agrár-fővárosává válik Budapest, mezőgazdasági és élelmezési világszervezet, Gyöngyös, szakember, állás, főiskola, politikus, Maria Kadleciková, Magda Sándor, rektor, Károly Róbert főiskola, h
Ez, a komoly diplomáciai siker mellett azt jelenti, hogy 100 fiatal magyar élelmezési és mezőgazdasági szakember jut európai színvonalú álláshoz - mondta a mezőgazdasági miniszter, amikor együttműködési megállapodást írt alá a gyöngyösi főiskola rektora és a FAO budapesti, Közép- és Kelet-európai Szubregionális irodájának vezetője.
 
Mindennek nyomán a főiskola révén a magyar kutatók is bekapcsolódnak a világfolyamatokba - mondta a politikus.
 
Az új uniós tagállamok szakembereiből álló kutatócsoport létrehozását tervezi a szubregionális iroda a mezőgazdasági reformfolyamatok támogatása érdekében. A munkából részt vállalhat a gyöngyösi főiskola is - mondta a dokumentum aláírását követően Maria Kadleciková, az iroda vezetője.
 
Ugyanakkor a magyar felsőoktatási intézmények részt vállalhatnak a kelet-közép-európai mezőgazdasági szakemberek oktatásában - hangsúlyozta az agrárdiplomata.
 
Magda Sándor, az oktatási intézmény rektora hozzátette, hogy a főiskola részt kíván venni a fejlődő országok agrárszakembereinek képzésében is.
 
A gyöngyösi Károly Róbert főiskolán gazdálkodási és mezőgazdasági karokon 16 ezer hallgatót oktatnak. Többségük távoktatás formájában sajátítja el a diploma megszerzéséhez szükséges ismereteket. 
Hirdetés

Forrás: FVM

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

D-vitamin-hiány

a mészsóforgalom zavarán (angolkór) kívül a D-vitamin-hiány a növekedés, a... Tovább

állami gazdaságok

állami irányítás alá tartozó, állami tulajdonban levő eszközökkel ellátott, önálló,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 224

Átlagos értékelés: 4.9