Átcsomagolás egy törökbálinti raktárban

Átcsomagolás egy törökbálinti raktárban

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A rendőrség bevonásával folyik a vizsgálat - Nagy mennyiségű, lejárt szavatosságú terméket csomagoltak át egy törökbálinti óriásraktárban, a rendőrség bevonásával folyik a vizsgálat - közölte a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás vezetője kedden az MTI-vel.
Átcsomagolás egy törökbálinti raktárban: lejárt szavatosságú termék, Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás, szabálytalanság, állatorvos, lekvárok, csokoládé, húsos tészta, sonka

Virsinger György elmondta, hogy a raktárban már korábban szabálytalanságokat találtak az ellenőrök, s ezek korrigálását dokumentálták, amikor az egyik állatorvos gyanús acetonszagot érzett a raktérben. A nyomok egy kis szobába vezettek, ahol a körömlakk lemosására alkalmas acetont tartalmazó apró üvegeket, számítógépet, nyomtatót találtak az állomás munkatársai. Kiderült, hogy ezekkel az eszközökkel lejárt szavatosságú termékeket csomagoltak, illetve dátumoztak át - e hamisítási tevékenység akár több hete is folyhatott már.
 
Az eddigi vizsgálatok szerint elsősorban különféle lekvárok, csokoládék, húsos tészták, sonkák átdátumozását végezték, a lejárt szavatosságú terméket ily módon megsemmisítés helyett további forgalmazásra készítették elő. Egy nálunk bejegyzett külföldi tulajdonú kereskedelmi cégről van szó, amely az ország minden részében forgalmazza a raktárkészletet.
 
Az is feltételezhető, hogy akár több 10 millió forint értékű lejárt szavatosságú áru adatait hamisították meg, gazdasági bűncselekményt elkövetve ezáltal - hívta fel rá a figyelmet Virsinger György.

Hirdetés

A vizsgálat 8 állatorvos bevonásával tovább tart - tette hozzá. 

Forrás: FVM

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

kanszag

az ivarérett kanok közelében, ill. a levágott állatok húsán, zsírján érezhető kellemetlen... Tovább

kemény száj

azoknak a lovaknak a jellemzője, amelyeknek a szájában a foghíjas szél, ahol a zabla fekszik,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés