Oda lett az aszú

Oda lett az aszú

Hirdetés

A Szent Benedek Pincészet borásza, Ádám József véleménye szerint Tokajban a gazdasági válságot tovább mélyíti az október közepétől tartó csapadékos időjárás. A területeken a szőlő jelentős részét nem szüretelték le, mert olyan mértékű minőségromlás következett be, ami lehetetlenné teszi a borok kiváló minőségben történő előállítását.
Oda lett az aszú

Ádám József elmondta: a sokak által rendkívülinek mondott évjáratot kettévágta az eső. A meleg, aszályos nyár után a szüretet korábban kezdhettük meg a szokásosnál. A száraz borok alapanyagát már szeptember 21-én elkezdtük szüretelni, kellően magas mustfokkal (21-22M°). Az édes borok alapjának szánt szőlők későbbi szüretét (a kitűzött cél a min. 25-26M°) sajnos az október 11-étől tartó esők egyre csak kitolták, majd teljesen lehetetlenné tették - írta az MTI. Az azóta eltelt időszakban 200 mm feletti csapadék hullott, ami kilúgozta a szemeket és borzalmas ízű penésszel fedte be. Ezért csak kis mennyiségű jó minőségű édes bor alapanyagot sikerült szüretelnünk.

Hirdetés

A Szent Benedek Pincészet alapítója és tulajdonosa Dr. Farkas Géza kaposvári ügyvéd, aki a kilencvenes évek végén szeretett bele Tokaj-hegyaljába.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

juhosztályozás

annak, az ált. évenként egy alkalommal, többnyire tavasszal (április—májusban) végzett... Tovább

duzzasztás

a felszíni vizek és a felszín alatti vizek vízszintjének megemelése azáltal, hogy a... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.