Árhullámokra árhullámok jönnek

Árhullámokra árhullámok jönnek

Hirdetés

Az elmúlt öt nap folyamán területi átlagban a Felső-Tiszára 70 millimétert meghaladó, a Zagyva-Tarnán pedig 40 millimétert megközelítő csapadék hullott. Az addig felhalmozódott hó pedig teljes egészében elolvadt. A Tiszán és mellékfolyóin emiatt különböző méretű árhullámok alakultak ki.
Árhullámokra árhullámok jönnek

A Zagyva-Tarna vízrendszerében a Zagyván elsőfokú, a Tarnán másodfokú védelmi szintet meghaladó árhullám jött létre. A Zagyva főágán, Jászteleknél másodfokú (450 centis) árvízszintet megközelítő árhullám vonul le. Itt 24 órán keresztül is eltartó, 430-435 centiméter közötti tetőzésre kell számítani.

A Tiszán kialakult árhullám, a folyó középső szakaszán a 600 centimétert megközelítő tetőző vízállással vonul le. Ez a vízállás érinti az épülő szolnoki gyaloghíd munkaterületét is — tájékoztatta a szoljon.hu-t Lovas Attila, a Kötikövízig igazgatója.
A védelemvezető azt is tudatta, hogy elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el december 27-én 11 órától a Szászberek és Jászberény közötti Zagyva szakasz mindkét partján.
Az elkövetkezendő napokban várható csapadékos időjárás következtében újabb árhullámok kialakulásával kell számítani, amelyek utolérhetik a jelenleg levonuló árhullámokat.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

35/2006. (V. 15.) FVM rendelet

a gabona intervenciós felvásárlásáról szóló 101/2005. (X. 28.) FVM rendelet... Tovább

alakor (egyszemű búza, Triticum monococcum L.)

réges-rég termesztett diploid (->diploid sejt) ->búzafaj. A vad a.-ból (T. boeoticum)... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.