Kézi-aratóverseny Ópályiban

Kézi-aratóverseny Ópályiban

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Magyar, lengyel és román gabona-betakarító csapatok vesznek részt az idei nemzetközi aratófesztiválon Ópályiban, ahol június 27-én egész napos program várja majd a hagyományőrző rendezvény résztvevőit. A kézi aratás felelevenítése mellett virtusvetélkedőt is rendeznek a résztvevőknek.
Kézi-aratóverseny Ópályiban

Magyar, lengyel és román gabona-betakarító csapatok vesznek részt az idei nemzetközi aratófesztiválon Ópályiban, ahol június 27-én egész napos program várja majd a hagyományőrző rendezvény résztvevőit.

A kézi aratás felelevenítése mellett virtusvetélkedőt is rendeznek a résztvevőknek, a szervezők elnevezése szerint "Paraszt Forma-1" versenyt is végigizgulhatnak az érdeklődők - mondta az MTI-nek Erdélyi Miklós, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere.
Megjegyezte, hogy az erős legények szekérhúzó versenyen indulnak, ahol természetesen több kerékcserét is végre kell hajtaniuk, így a gyorsaság mellett az ügyességnek is döntő szerepe lesz a végső sorrend eldöntésében.
Az aratóverseny a régi idők nyári betakarításának ünnepét hozza vissza egy pillanatra; csakúgy, mint egykor, a különböző vallási felekezetek papjai áldják meg a búzatáblát, majd a szertartás után indulnak a kézi kaszások, marokszedők, kévekötők, kereszt- és kazalrakók.
S visszatér a valamikori aratás gasztronómiája is, a nehéz nyári munka résztvevőinek főzött, igen tápláló ételeket készítik el újra a fesztiválon főzőverseny keretében. Az egymással vetélkedő szakácscsapatok főztjét persze nem csak az aratóverseny résztvevői, hanem a nézők is megkóstolhatják, ki-ki kedvére válogathat a három ország ételkülönlegességei közül.
A szórakozásról Tóth Éva és Leblanc Győző előadóművészek, valamint a Nemcsak Berry country és rock zenekar gondoskodik, majd a helyi együttesek húzzák a talp alá valót az esti szabadtéri bálon.
Az ópályi aratófesztiválról a sport sem hiányzik majd, lesz agárverseny, vadász lövészverseny, és magyar-lengyel öregfiúk labdarúgó-mérkőzés.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

verem

Földbe ásott, hosszanti, árokszerű tárolótér. A különböző termékek és termények v.-be... Tovább

fajtatisztaság

1. (növ.) Azt jelenti, hogy a növényi szaporítóanyag (vetőmag, vetőgumó,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés