Áprilisi eső is aranyat érne

Áprilisi eső is aranyat érne

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A mező- gazdászoknak már elegük van a melegből, szárazságból. Lassan aszályos képet mutatnak a földek. Hetek óta nem volt normális eső, pedig nagy a szükség rá. A gazdálkodók hűvösebb, csapadékosabb időjárásban reménykednek, ez kedvezne most leginkább a szántóföldi növények és a gyümölcsösök további fejlődésének egyaránt.
Áprilisi eső is aranyat érne

A gazdálkodók hűvösebb, csapadékosabb időjárásban reménykednek, ez kedvezne most leginkább a szántóföldi növények és a gyümölcsösök további fejlődésének egyaránt - mondta Tóth István, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) titkára az MTI-nek.

 

A szakember közölte: az elmúlt napokban tapasztalható meleg időjárás sok helyen kiszárította a talaj felső rétegét, ugyanakkor meggyorsította a növények fejlődését, ez utóbbi pedig egy ponton túl már nem egészséges.
A meleg időjárás következtében megindult gyors fejlődés ugyanis veszélyezteti a gabonafélék jó terméshozamát, és a gyümölcsfákra is káros. Az utóbbiaknál ugyanis egy esetlegesen később érkező fagy jelentős károkat okozhat - vélte a szakember.

Hirdetés

 


Jelenleg az volna a legfontosabb - mutatott rá Tóth István -, hogy tartós csapadék jöjjön, és lehűlés kezdődjön. Ez pótolná a vízhiányt a talaj felső rétegeiben, a vegetáció pedig visszazökkenne a normális tavaszi életritmusba.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

magszárítás

az a kezelési mód, amellyel a nyersen, akár 30—35% nedvességtartalommal betakarított... Tovább

talajlazítás

a művelt réteg tömődöttségének megszüntetése, a talajrészecskék közötti távolság... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés