Alföldi kenyér, szőlő és bor konferencia
2013 Augusztus 22.
Konferencia és szakmai bemutató az alföldi kenyér, szőlő és bor határon innen és túli vizsgálatában.
Konferencia és szakmai bemutató az alföldi kenyér, szőlő és bor határon innen és túli vizsgálatában.
A konferencia programja
Köszöntők
Levezető elnök: Dr. Bóna Laajos (MNE elnök)
Előadások
Dr. Osztie Zoltán (KÉSZ elnök) – A tiszta forrásokhoz
Dr. Kiss Jenő (MTA tag) – Az anyanyelv és identitás
Dr. Baktay Borbála (igazgató) – A Kárpát-medence biodiverzitása
Dr. Matuz János (búzanemesítő) – Mai magyar búzafajták a Kárpát-medencében
Nagy Zsuzsanna Anikó (szakértő) – Kárpát-medence kenyér és sütemény kultúrája
SZÜNET
Tankó Péter (csángó pék – Erdély) – A taligakerék
Dr. Berényi János (nemesítő – Vajdaság) – A lopótök és a borlopó
ifj. Korpás András PhD (szőlőnemesítő – Felvidék) – Szlovákia szőlőtermesztése nemesítői szemmel
Jakab Sándor )SZBSZ alelnök – Kárpátalja) – A beregszászi borvidék múltja, jelene, jövője
Dr. Balla Géza (borász – Erdély) – Erdély borvidékei