Konferencia és szakmai bemutató az alföldi kenyér, szőlő és bor határon innen és túli vizsgálatában. Alföldi kenyér, szőlő és bor konferencia, agráresemények, agrár, mezőgazdaság

Alföldi kenyér, szőlő és bor konferencia

2013 Augusztus 22.


Konferencia és szakmai bemutató az alföldi kenyér, szőlő és bor határon innen és túli vizsgálatában.


 Konferencia és szakmai bemutató az alföldi kenyér, szőlő és bor határon innen és túli vizsgálatában. 

 

A konferencia programja

Köszöntők

Levezető elnök: Dr. Bóna Laajos (MNE elnök)

 

Előadások

Dr. Osztie Zoltán (KÉSZ elnök) – A tiszta forrásokhoz

Dr. Kiss Jenő (MTA tag) – Az anyanyelv és identitás

Dr. Baktay Borbála (igazgató) – A Kárpát-medence biodiverzitása

Dr. Matuz János (búzanemesítő) – Mai magyar búzafajták a Kárpát-medencében

Nagy Zsuzsanna Anikó (szakértő) – Kárpát-medence kenyér és sütemény kultúrája

 

SZÜNET

 

Tankó Péter (csángó pék – Erdély) – A taligakerék

Dr. Berényi János (nemesítő – Vajdaság) – A lopótök és a borlopó

ifj. Korpás András PhD (szőlőnemesítő – Felvidék) – Szlovákia szőlőtermesztése nemesítői szemmel

Jakab Sándor )SZBSZ alelnök – Kárpátalja) – A beregszászi borvidék múltja, jelene, jövője

Dr. Balla Géza (borász – Erdély) – Erdély borvidékei


címkék: