Tiltakozás az agrártámogatások megnyirbálása ellen

Tiltakozás az agrártámogatások megnyirbálása ellen

Hirdetés

A magyar agráriumot sújtó intézkedések visszavonására szólítják fel a kormányt. A Pest Megyei Közgyűlés a békésiek kormánynak is megküldött levelében foglaltakkal egyetértve döntött úgy, hogy kéri a szakminisztérium nemzeti agrártámogatási keretét megcsonkító” intézkedés visszavonását.
Tiltakozás az agrártámogatások megnyirbálása ellen

A Pest megyeiek úgy vélik: a keret 33 milliárd forintos csökkentése az évek óta súlyos gondokkal küzdő magyar mezőgazdaságot, illetve az EU korábbi tagállamainak termelőihez képest jelentős támogatási hátrányt elszenvedő magyar gazdálkodókat rendkívül nehéz helyzetbe hozza.

A gondokat tetézi, hogy a nemzeti kiegészítő támogatás összegéből 2007-ben 25 milliárd forintot már elvontak a magyar gazdálkodóktól.
A megyei közgyűlés tagjainak többsége szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány a gazdák megkérdezése és az ügy jelentőségének megfelelő széleskörű szakmai egyeztetés nélkül kívánja átalakítani az agrártámogatások rendszerét.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

bika tenyésztésbe vétele

a magyar tarka és a hasonló jellegű fajták bikái, általában 15 hónapos korban,... Tovább

barnaszéna

hagyományos, ma már mind kevesebb helyen készített, erjesztett, tartósított takarmány. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.