Agrár-kutatási megállapodás

Agrár-kutatási megállapodás

Korpás Éva
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A Debreceni Egyetem Agrártudományi Centruma és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Agrárkamara együttműködési megállapodást kötött Nyíregyházán, amelynek egyik célja a szaktanácsadás erősítése a gazdák körében.
Agrár-kutatási megállapodás - Több termelőhöz szeretnék eljuttatni a kutatási eredményeket

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A Debreceni Egyetem Agrártudományi Centruma- az Észak-Alföldi Régió Agrárkutatási Központjaként eddig is arra törekedett, hogy az egyetemen, illetve a 3 kutatóközpontjukban kidolgozott új mezőgazdasági eljárásokat minél szélesebb körben népszerűsítse. 200 üzemben körülbelül 250 ezer hektár területen már szakmai tanácsokkal látják el a gazdálkodókat. A Szabolcsi Agrárkamara szaktanácsadói hálózatán keresztül, pedig még több termelőhöz szeretnék eljuttatni a kutatási eredményeket - mondta dr. Ertsey Imre a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának elnöke. Kifejlesztették a 4M-eco szaktanácsadási számítógépes programot, amely elsősorban a növénytermesztésben segít a gazdasági döntések meghozatalában. Ehhez a programhoz valamennyi termelő térítésmentesen hozzájuthat.

Hirdetés

Lakatos András, az Agrárkamara Szabolcs megyei elnöke szerint többnyire csak az agrárpályázatokon résztvevő termelők élnek a szaktanácsadás lehetőségével. Ennek hátterében az is áll, hogy eddig valamennyi kormány adós maradt a korszerű mezőgazdasági szaktanácsadói rendszer kiépítésével.
 

Hirdetés

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Magyar Rádió

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Esküvő szervezés

Az esküvő szervezés egyik alappillérének ma már a catering szolgáltatások számítanak. A... Tovább

góré

hagyományos tárolóépítmény a csöves kukorica részére. Eredetileg fából, ma már acél-... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés