Támogatás nem termelő agrár-beruházásokra

Támogatás nem termelő agrár-beruházásokra

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az idén először nem termelő mezőgazdasági beruházásokra is igényelhetnek támogatást a gazdálkodók - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Erre az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap (EMVA) teremt lehetőséget. A kérelmeket június elsejétől a hónap végéig lehet beadni az MVH-hoz elektronikus úton.
Támogatás nem termelő agrár-beruházásokra

A támogatás célja, hogy mind az EMVA agrár-környezetgazdálkodási programjában résztvevő, mind pedig a Natura 2000 területeken olyan beruházásokat hozzanak létre a földhasználók, amelyek elősegítik a vidéki táj és annak biológiai sokféleségének megtartását, a így növekedjen az érintett területek természeti értéke.

Támogatást a következő beruházásokra lehet kérni: sövénytelepítés, mezővédő erdősáv telepítése, füves mezsgye létesítése, ültetvények sorközgyepesítése, környezetvédelmi és természetvédelmi gyeptelepítés, rovarteleltető bakhát létrehozása, természetes alapanyagból kerítés kialakítása, madárvédelmi berendezés létrehozása. A beruházásokat a földhasználati intézkedés esetén öt, az eszközbeszerzésnél pedig három évig kötelezően fenn kell tartani. A számlával igazolt kiadásokat az idevonatkozó rendeletben meghatározott értékhatárig egyenlítik ki.

Hirdetés


A támogatási feltételekről további részleteket a 33/2008. (III.27) FMV rendeletből lehet megtudni. Ebből kiderül többek között az is, hogy a támogatási kérelem mellékleteként több igazolást is be kell nyújtani az MVH-nak. Ezeket a területileg illetékes nemzeti parkok, illetve az erdészeti hatóságok állítják ki. A falugazdászok és az agrárkamarai tanácsadók pedig nemcsak útmutatásokkal, hanem ha szükséges, az elektronikus benyújtáshoz segítséget is nyújtanak a gazdálkodóknak - tartalmazza a közlemény.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

KH Turul (K-20-01)

Õszi árpa Cél: takarmányárpa Leírás:A fajta növekedési típusa korai fejlõdési... Tovább

géntérkép (genetikai térkép)

a gének a kromoszómán való relatív helyét feltüntető ábra. Számos prokarióta teljes... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés