Afrikai csirkék eszik a somogyi kukoricát

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Tunéziába viszik a somogyi kukoricát. Kaposvárról indulnak a tehervagonok. Hónapokig állt a termelők gabonája a raktárakban, veszteséges lett volna eladni. A gazdakörök megyei vezetője szerint azonban most is kilátástalan a helyzet.
A kukorica csirkék elesége lesz. Megvizsgálták, és jó a minősége. Pedig hónapok óta raktárakban állt a somogyi kukorica fele, mert keveset kínáltak érte.Varga István, MG Produkt Kft. logisztikai vezetője szerint elindult a piac. A Kft-nek sikerült Észak-Afrikában olyan piacot találni, amit már tavaly is kiszolgáltak. Eddig úgy néz ki, 2010-re is lesznek megrendeléseik.Tavaly 27 ezer forintért vásárolták fel tonnánként a kukoricát. Ezer forinttal kevesebbért, mint egy éve.- Ezer forint árdifferencia a kukorica ágazat szereplői számára 750 millió forint árbevétel kiesést, vagy többlet árbevételt jelent. Az elmúlt hetekben úgy tűnik, hogy stabilizálódott a kukorica piac. Az átlagár 30 ezer forint körül alakult - fogalmazott Varga Gábor, a mezőgazdasági szakigazgatási hivatal megyei főigazgatója.
Hirdetés
Nem így gondolja a magyar gazdakörök megyei elnöke. Szabó Tamás szerint az járt jól, aki az aratás után eladta a kukoricát.- Ha el tudná adni, akkor is a betakarítási árnál 30 százalékkal olcsóbb a kukorica vagy a búza ára most - magyarázta Szabó Tamás, a MAGOSZ megyei elnöke. - De ha nem tudta eladni, akkor nem jut a pénzéhez, hitelt nem kap, a forgó eszköz hitelek is lejáróban vannak, tehát kilátástalan a helyzet. Szabó Tamás szerint több száz somogyi gazda mehet csődbe.

Forrás: Eu-info

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

sáncolás

lejtős, nyugtalan felszínű területeken alacsony gátak létesítése a csapadék megtartására... Tovább

Gyömrõi Árvácskák

Állatvédõ szervezet Makai Béláné Cím: Gyömrõ Viola u. 18. 2230 Magyarország Telefon:... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés