A 2007-ben életbe lépett változtatások következtében Magyarország előbbre lépett a legmagasabb adóterhelést érvényesítő országok listáján

Kirívóan magas a magyar adóteher

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A nemzetközi trenddel ellentétben nálunk egyre nő az állami elvonások mértéke. Van olyan összehasonlítás, amelyben az összes OECD-ország közül a legrosszabb helyet foglaljuk el.
A nemzetközi trenddel ellentétben nálunk egyre nő az állami elvonások mértéke

AZ átlagbér több mint a fele adóra megy el


A 2007-ben életbe lépett változtatások következtében Magyarország előbbre lépett a legmagasabb adóterhelést érvényesítő országok listáján. Az OECD felmérése szerint hazánkban egy gyermektelen, átlagbért kereső munkavállaló esetében a személyi jövedelemadó, valamint a különböző munkaadói és munkavállalói járulékok a teljes bérköltség 54,4 százalékát vitték el tavaly.

A két gyereket nevelők kapnak a legkevesebbet a befizettet bérköltségből


A két gyermeket nevelő párok nálunk kevesebbet kapnak meg a rájuk jutó bérköltségből, mint bárhol az OECD-országokban. A gyermeküket egyedül nevelő szülők helyzete valamivel jobb: ők mindössze 28,7 százalékos elvonással szembesülnek, ezt fél tucat vizsgált ország is felülmúlja.

Hirdetés

Az OECD országok közül szinte csak nálunk nőtt az adó 2007-ben


Az adóterhek a legtöbb államban csökkentek az elmúlt hét évben - összegzi az OECD. A változás azonban nem volt olyan jelentős, mint amekkorára az adókulcsok csökkentése és a különböző kedvezmények kiterjesztése alapján számíthatnánk.
Magyarországon sajnos az utóbbi években megfordult az adóterhek csökkenésének 2001- 2003 között határozottan megfigyelhető tendenciája. 2006-2007 között törtünk az élre, mert miközben idehaza emelkedtek a terhek, több más országban - így Német-, Lengyel- és Csehországban - csökkentek.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

ostor (ló)

a kocsihajtásnál használt eszköz, ami a lovak irányítására, ösztökélésére szolgál.... Tovább

gyökérzóna (rizoszféra)

virágos növények gyökerét körülvevő talajkörzet. A gyökérzónaban a talaj... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés