Adócsaló gabonakereskedő a Dunántúlon

Adócsaló gabonakereskedő a Dunántúlon

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Fiktív számlákkal soha fel nem vásárolt gabonát adott el egy betéti társaság a Dunántúlon; a cégnél egy ellenőrzés során nyolcvanhárom- millió forint adókülönbözetet állapított meg az APEH, ezért feljelentést tett. Az egy alkalmazottat foglalkoztató cég gabonaterményeket vásárolt fel és adott el milliárdos értékben.
Adócsaló gabonakereskedő a Dunántúlon

Az APEH nagy értékben elkövetett adócsalás, magánokirat-hamisítás, valamint a számvitel rendjének megsértése miatt tette a feljelentést a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Nyomozó Hivatalánál.

Az egy alkalmazottat foglalkoztató cég gabonaterményeket vásárolt fel és adott el milliárdos értékben. A revízió a számlákat kibocsátó vállalkozások ellenőrzése során kiderítette, hogy a beszerzések negyven százaléka fiktív.
Azt is megállapították, hogy a kifogásolt tizenöt számlakibocsátóból kilencnél a számlákat korábban állították ki, mint ahogy a számlatömböket vették. További két cégről kiderült, hogy nem ők vásárolták az általuk használt számlatömböt, egy vállalkozás pedig már nem is működött a számlaadás időpontjában.
Az adóhatósági vizsgálat során az is kiderült, hogy a társaság képviselője egy kilencvenegy éves, állandó orvosi felügyeletre szoruló ember, az ügyeket valójában a betéti társaság egyik kültagja intézte.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

DKC4547 (EXP 244)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzása közepesen korai. A kalászkapelyva alapján az... Tovább

onkológia

a —>daganatokkal kapcsolatos kérdésekkel (kórfejl. kóroktan, gyógykezelés stb.)... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 145

Átlagos értékelés: 5.0