Adócsaló gabonakereskedő a Dunántúlon

Adócsaló gabonakereskedő a Dunántúlon

Hirdetés

Fiktív számlákkal soha fel nem vásárolt gabonát adott el egy betéti társaság a Dunántúlon; a cégnél egy ellenőrzés során nyolcvanhárom- millió forint adókülönbözetet állapított meg az APEH, ezért feljelentést tett. Az egy alkalmazottat foglalkoztató cég gabonaterményeket vásárolt fel és adott el milliárdos értékben.
Adócsaló gabonakereskedő a Dunántúlon

Az APEH nagy értékben elkövetett adócsalás, magánokirat-hamisítás, valamint a számvitel rendjének megsértése miatt tette a feljelentést a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Nyomozó Hivatalánál.

Az egy alkalmazottat foglalkoztató cég gabonaterményeket vásárolt fel és adott el milliárdos értékben. A revízió a számlákat kibocsátó vállalkozások ellenőrzése során kiderítette, hogy a beszerzések negyven százaléka fiktív.
Azt is megállapították, hogy a kifogásolt tizenöt számlakibocsátóból kilencnél a számlákat korábban állították ki, mint ahogy a számlatömböket vették. További két cégről kiderült, hogy nem ők vásárolták az általuk használt számlatömböt, egy vállalkozás pedig már nem is működött a számlaadás időpontjában.
Az adóhatósági vizsgálat során az is kiderült, hogy a társaság képviselője egy kilencvenegy éves, állandó orvosi felügyeletre szoruló ember, az ügyeket valójában a betéti társaság egyik kültagja intézte.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

30/2006. (VIII. 3.) EüM-FVM együttes rendelet

a növényekben, a növényi termékekben és a felületükön megengedhetõ... Tovább

influenza

különféle állatfajokban (sertés, ló, madarak) és az emberben főként a légzőszervek... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.