Hírek, információk az agárvilágból: a tejkvótáról

Hirdetés

A Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet kezében a tejkvóták

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

2011. november elsejétől a termelők tejkvótáit a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet (MTKI Kft) kezeli a korábbi együtt- működő partner (Állattenyésztési Teljesítmény- vizsgáló Kft.) helyett, mert a kormány szándéka, hogy kizárólag állami tulajdonú szervezet irányítsa a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási, nyilvántartási rendszereket. Az MTKI Kft. budapesti részlegén ügyfélszolgálat működik, így a tejtermelők és felvásárlók személyesen, illetve a megadott elérhetőségeken kérhetnek tájékoztatást.

 

A tejkvóta rendszer működéseA Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) együttműködési megállapodást kötött az MTKI Kft.-vel, amelyben - egyebek mellett - rögzítik, hogy a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet látja el a tejkvóta rendszer működésével kapcsolatos technikai feladatokat és az adminisztrációt. Az intézet feladatai közé tartozik a hatályos Tejkvóta-szabályzatnak megfelelő formanyomtatványokon benyújtott kérelmek és egyéb dokumentumok érkeztetése, iktatása, majd az ügyiratok továbbítása az MVH-nak. Az MTKI Kft. budapesti részlegén ügyfélszolgálat működik, így a tejtermelők és felvásárlók személyesen, illetve a megadott elérhetőségeken kérhetnek tájékoztatást. A tejtermelőket és tejfelvásárlókat érintő, továbbá a tejkvóta-nyilvántartással összefüggő helyszíni ellenőrzéseket az MTKI Kft. területi képviselői az MVH munkatársaival közösen végzik. Az intézkedés mintegy 5000 tejtermelőt és 50-60 tejfeldolgozó céget érint. Az Európai Unió a Közös Agrárpolitika (KAP) keretében kvótákkal szabályozza a tej és tejtermék termelést. A KAP többlépcsős reformjával a tejkvótarendszer 2014/2015-után megszűnik. (Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)
Hirdetés

Forrás: www.eu-info.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

ló jegyei

a ló alapszínétől eltérő, jellegzetes alakú foltok, csíkok, amelyek a lovak azonosítására... Tovább

avasodás

a telítetlen ->zsírsavak és a ->neutrális zsírok oxidációja, amelynek folyamán mérgező... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.