Gazdasági hírek, növénytermesztés, állattenyésztés: a gazdasági növekedést próbálja ösztönözni az EU

A gazdasági növekedést próbálja ösztönözni az EU

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Brüsszel, 2011. november 9., szerda (MTI) - A gazdasági növekedés ösztönzését tartja szem előtt az Európai Bizottság a 2013 utáni időszakra vonatkozó egészségügyi és fogyasztóvédelmi keretprogramjaival, amelynek részleteit Brüsszelben szerdán ismertette a témákban illetékes bizottsági tag, John Dalli.
A fogyasztóvédelemmel és az egészségüggyel is a gazdasági növekedést próbálja ösztönözni az EU

    "Ha az emberek tovább maradnak egészségesek és aktívak, az nemcsak számukra, de a munkahelyteremtés és a növekedés szempontjából is kedvező. A magabiztos, tudatos fogyasztók virágzó piacokat teremtenek" - fogalmazott a máltai szakember. Hozzátette: "biztos vagyok abban, hogy a két program jelentős mértékben hozzájárul majd az Európa 2020 célkitűzések – az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedés – megvalósításához az évtized végére."
    A 2014–2020 között zajló egészségügyi program költségvetése 446 millió euró, a fogyasztóvédelmi tervé 197 millió euró. A programok az eddiginél "kevesebb, ámde konkrétabb, továbbá egyértelmű uniós hozzáadott értéket jelentő intézkedésekre összpontosulnak". Közös céljuk, hogy "Európa polgárai egészségesek, aktívak, tájékozottak, cselekvő- és döntésképesek legyenek, és így hozzá tudjanak járulni a gazdasági növekedéshez".
    Az elsősorban a tagállamok munkáját, nemzeti erőfeszítéseit támogató egészségügyi program célkitűzései közé tartozik az innovatív és fenntartható egészségügyi rendszerek megvalósítása, a jobb és biztonságosabb egészségügyi ellátás elérhetőségének növelése az állampolgárok számára, az egészség megőrzésének és a betegségek megelőzésének ösztönzése, valamint az állampolgárok védelme a határokon átlépő egészségi veszélyekkel szemben.
    A fogyasztóvédelmi program középpontjában áll a termékbiztonság növelése hatékony piacfelügyelettel,
a fogyasztók tájékozottságának, ismereteinek javítása és az őket megillető jogok tudatosítása, a fogyasztói jogok megszilárdítása és az alternatív vitarendezés, továbbá a külföldi jogérvényesítés megerősítése.
Hirdetés

Forrás: www.mti.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

szaglószerv

az orrüreg felső hátulsó részében levő, a szagingerek felvételére differenciálódott... Tovább

haszonállat

a szaporításra nem használt, hanem meghatározott gazd. hasznáért (hús-, tej-, gyapjú-,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés