Megjelent a különleges tejtámogatásról szóló rendelet, amely március 28-tól hatályos. Az Európai Unió 46 millió eurót biztosít 2011-re Magyarországnak.

Hirdetés

46 millió euró a tejágazatnak

Agroline
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Megjelent a különleges tejtámogatásról szóló rendelet, amely március 28-tól hatályos. A tejtermelőket sújtó különleges hátrányok kezelésére az Európai Unió 46 millió eurót biztosít 2011-re Magyarországnak. A tejtermelő a 2010/2011. kvótaévben megtermelt és értékesített tej után igényelheti a különleges támogatást, a 2011. március 31-én rendelkezésére álló kvóta mértékéig.
46 millió euró a tejágazatnak
Az EU 2011-es programjára új és korábbi pályázók egyaránt jelentkezhetnek, amennyiben teljesítik a jogszabályok által előírt - tejtermelő tevékenység folytatására vonatkozó - kötelezettségeiket. A magyar termelőknek juttatott összeg pontos mértéke függ az igénylők számától, valamint az általuk leadott, kilogrammban meghatározott tejmennyiségtől - olvasható a Szabad Föld Online-hoz eljuttatott tárcaközleményben.

A tejtermelő a 2010/2011. kvótaévben megtermelt és értékesített tej után igényelheti a különleges támogatást, a 2011. március 31-én rendelkezésére álló kvóta mértékéig. A program feltételrendszere nem változott. Az a termelő igényelheti a támogatást, akinek gazdaságilag sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny területe van. Továbbá az állattartónak rendelkeznie kell legalább egy hektár egységes területalapú támogatásra (SAPS) jogosult földterülettel.

A támogatási kérelmet, amely egyben kifizetési kérelem is, 2011. május 15-éig kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

A jó minőségű tej és tejtermékek iránti vásárlói bizalomnövekedés érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium idén már meghirdette az állatjólét javítását előmozdító tej szerkezetátalakítási támogatást. Ennek keretében évi 9 milliárd forint plusz támogatást kapnak a tejtermelő tehenészetek 5 éven keresztül.

A Vidékfejlesztési Tárca továbbra is elkötelezett a hazai tejágazat megsegítésére. A tejtermelőknek nyújtott támogatások érdemben javítják a hazai szarvasmarha állomány tartási körülményeit, a munkaerő-igényes ágazatban hozzájárulnak a termelési szint megőrzéséhez, a tejtermelő vállalkozások versenyképességének biztosításához és ezzel a vidéki munkahelyek megőrzéséhez.
Hirdetés

Szabad Föld/AgroLine

AgroLine
Hirdetés

Forrás: www.eu-info.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

lenmag

olaj- és fehérjetartalma nagy, jó étrendi hatású takarmány. Újabban az emberi... Tovább

antikodon

a tRNS (->ribonukleinsav) meghatározott helyén levő nukleotidhármas, az mRNS... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.