Hirdetés

Gazdálkodsz? Június első napján légy otthon!

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A 2010. évi általános mezőgazdasági összeírásról szóló törvény értelmében a Magyar Köztársaság közigazgatási területén általános mezőgazdasági összeírást hajt végre a Központi Statisztikai Hivatal. 2010. június elsején kell végrehajtani az általános mezőgazdasági összeírást. Ez olyan, mint a kötelező népszámlálás, vagyis az érintetteknek kötelező adatokat szolgáltatnia.
Az összeírás eszmei időpontja 2010. június 1. A jogszabály a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.Az általános mezőgazdasági összeírásról szóló törvény hatálya azokra a gazdaságokra terjed ki, amelyek csak mezőgazdasági szolgáltatást végeznek vagy amelyeknek az összeírás eszmei időpontjában összes termőterülete eléri az 1500 négyzetmétert.Gyümölcsös és szőlőterület esetén az összes terület legalább 500 négyzetméter, üvegház vagy más védőtakarás alatti termesztő területnél pedig 100 négyzetméter az alsó határ. A mezőgazdasági haszonállat állomány „mérési küszöbe" legalább egy nagyobb haszonállat (szarvasmarha, sertés, ló, juh, kecske, bivaly, strucc), 50 tyúk, illetve más baromfi, 25 házinyúl, 25 prémes állat, 25 húsgalamb vagy 5 méhcsalád.
Hirdetés
A törvény alapján összeírandó adatok kiterjednek - egyebek közt - a gazdaságban munkát végzők foglalkoztatási jellemzőire, korukra, nemükre, mezőgazdasági jellegű iskolai végzettségükre, a földhasználat jogcímeire, a földhasználat művelési ágak szerinti jellemzőire, a gazdaság egyéb, nem mezőgazdasági jellegű tevékenységeire, valamint az alkalmazott mezőgazdasági termelési módszerekre.

Forrás: Eu-info

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Csávázó Cruiser 70 WS

Por alakú rovarölő csávázószer.Hatóanyag: 700 g/kg tiametoxamFelhasználható: a cukorrépa... Tovább

barnaszéna

hagyományos, ma már mind kevesebb helyen készített, erjesztett, tartósított takarmány. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.