Top10 hidegtűrő virág - tudj meg róluk Te is mindent

A 10 legjobb hidegtűrő virág: mely virágok bírják legjobban a telet

TK, SFV, NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Szagos bükköny

A körömvirág rendkívül hasznod növény - fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő, elősegíti a sebgyógyulást, valamint forrázata könnyíti az emésztést. Mindemellett a fehértől kezdve sötét narancssárgáig bármilyen árnyalatúval találkozhatunk.


5.    Nefelejcs 


A nefelejcs sokunk kedvenc kora tavaszi virága is lehet. A rengeteg kicsi, kék virágával szeretett díszítőeleme tárolóknak és ágyásoknak. Elképzelhető, hogy beteríti az egész rendelkezésre álló teret terjeszkedésével, ezért mindig figyeljünk az ültetésére, hogy korlátok közé szabjuk.


6.    Árvácska


A mindenki számára könnyen elérhető árvácska számos kertész kedvenc téltűrő növénye. Színük szerint sokféle variációval találkozhatunk, magával ragadja a tekintetünket a bájos, kis virágaival. Nem szokatlan, ha virágozni látjuk ősszel, majd a tél melegebb időszakjaiban is.


7.    Pipacs


Felismerhetőek az élénk piros, papírszerű szirmaikról. Ideálisak a kertbe akár egy szabadabb ültetéshez is, mivel jól mutat a rendszertelen elhelyezéssel is. Gyakran találkozhatunk velük szántók szélén, legelőkön, mezőkön. Gyógyhatása miatt is kedvelik, enyhe nyugatót reakciót fejt ki, teáját toroköblítésre használják.


8.    Oroszlánszáj 


Ha késő ősszel ültetjük el, kora tavasszal elsőként fognak kinyílni az oroszlánszáj virágaink kertünkben. A nagy, virágzó tüskék vonzóak a beporzó méhek számára, és még vágott csokrokban vagy összeállításokban is nagyon jól tudnak mutatni.


9.    Görög viola


Másnéven estike. Az oroszlánszájhoz hasonlóan ezt is érdemes elültetni ősszel, így, amikor elkezd melegedni az idő tavasszal, már gyönyörködhetünk szépségében. Ahogy sok más fagytűrő növény is, az estike is kellemes illattal árasztja el a levegőt.


10.    Szagos bükköny 


Ez az egyik legillatosabb hidegtűrő növény kertünk számára. Ha ősszel ültetjük el, lenyűgöző magasságokra meg tudnak nőni ezek a virágok, ettől lélegzetelállító kerti jelenségekké válhatnak és bekerülhetnek a figyelem középpontjába is.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-16

Ezért ne locsold a növényeid kondenzvízzel: egy kertész figyelmeztetései

A kondenzvíz használata elsőre praktikus megoldásnak tűnhet a növények öntözésére. Részletes leírásunkban megtudhatod miért nem javasolt a használata.

2024-07-11

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

A csípős paprika fajták beszerzése, termesztése nem is olyan nehéz dolog. Különleges chili fajták, amelyekkel te lehetsz a környékbeli kiskertek királya!

2024-07-05

A világ 10 legritkább állata, amik közel állnak a teljes kihaláshoz

Globálisan egy biodiverzitási válság közepén vagyunk. Bemutatok 10 olyan állatot, amik nagyon ritkák, extrémen veszélyeztetettek, és még sosem hallottál róluk.

2024-07-18

5+1 érv a csepegtető öntözés mellett a kertekben

A csepegtető öntözés egyre népszerűbbé válik a kerttulajdonosok körében, és jó okkal. A csepegtető rendszer egy modern és gazdaságos megoldás a kertben.

2024-07-18

Locsolás kánikulában: ezeket a hibákat ne kövesd el

A locsolás kánikulában szükséges és hasznos. A kert megfelelő öntözése elengedhetetlen a növények egészségének megőrzéséhez és a megfelelő fejlődéshez.

2024-07-22

Kerti növények szaporítása egyszerűen! Nézd meg, hogyan!

A kerti növények szaporítása egy igazán örömteli feladat. Most mutatunk néhány hasznos információt, ami segít sikeresen szaporítani kedvenc növényeidet.

2024-07-17

Horgászat a Balatonnál: Hol és Hogyan Érdemes Horgászni?

A Balaton számos halfaj otthona, így a horgászok számára ideális helyszín. Ebben a cikkben áttekintjük, hol és hogyan érdemes horgászni a Balatonnál 2024-ben!

2024-06-25

Ez a legjobb vakondriasztó növény kertész nagyapám szerint

Fedezd fel a kertész nagypapám szerint legjobb vakondriasztó növényt, a kutyatejet. Ismerd meg, hogyan ültetheted és gondozhatod ezt a hasznos növényt!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

afrikai sertéspestis

a sertés rendkívül veszélyes, fertőzött sertéstermékekkel messze elhurcolható, hevenyen v.... Tovább

belső környezet

a többsejtű állatokban a fejl. magasabb fokán alakul ki a testfolyadék állománya.... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Kertészet